2
Evrokupovi

Djordje Ivanovic (L) and Vladimir Matijasevic during the UEFA Europa League Qualifiers 2023/2024 match between Olympiacos and FK Cukaricki on August 24, 2023 in Athens, Greece. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

„IMAMO ČEMU DA SE NADAMO, REZULTAT JE AKTIVAN“: Matijašević najavio nove dolaske i pozvao navijače na stadion!

Objavljeno: 26.08.23 u 13:30

„Da odigramo dobru utakmicu.“

Poražen je Čukarički u četvrtak veče od Olimpijakosa u prvom meču plej-ofa Lige Evrope rezultatom 3:1, ali ima aktivan rezultat pred revanš u Leskovcu, iako početak duela u Atini nije to nagoveštavao. Osim tih uvodnih pola sata, gde je Olimpijakos pokazao svu svoju snagu, Brđani su u nastavku odigrali mnogo bolje, sa čime se slaže i sportski direktor Vladimir Matijašević.

– Najpre bih istakao da je ovo za Subotića, Samurovića i Stankovića prva utakmica za Čukarički. Svesno smo rizikovali sa našom decom. Hteli smo da „zatvorimo“ prvo poluvreme, mnogi su nam rekli da je ovde najteže izdržati uvodnih 15-20 minuta meča. Nismo izdržali i to je bio problem. Šef stručnog štaba je na poluvremenu ubacio brže igrače, što se ispostavilo kao dobro. Ali, opet, ti igrači su videli nešto. Igrali su pred 25.000 ljudi, odigrali korektno drugo poluvreme. I u prvom smo preko Subotića imali tu šansu glavom i još jednu preko Stankovića. U nastavku Ivanović je možda mogao da stigne onu loptu. Brz je teren, nismo navikli na ovakvu atmosferu – rekao je Matijašević, koji je potom dodao:

– Imamo aktivan rezultat, oni su dobar tim, ali trebalo bi da se nadamo. Da probamo u Leskovcu, pred punim tribinama, da odigramo dobru utakmicu. Mnogo klubova sa Balkana je na Olimpijakosovom stadionu izgubilo. Ne kažem da možemo ne znam šta da uradimo, ali treba da se nadamo. Naravno da ne treba da se gubi, drago mi je zbog ovih mladih igrača što su ovo videli. Mi sa novim trenerom moramo polako da hvatamo novu igru. Probao je jedan sistem, nije išlo, promenio… I to mi je drago, jer nekad treba rizikovati. Moglo je da bude 4:0 ili 5:0, da se ne lažemo, ali moglo je na kraju da bude i 3:2. Ponavljam, imao aktivan rezultat, zna se šta je Olimpijakos. Mi se ovde u drugom poluvremenu nismo obrukali, prvih 30 minuta je bilo katastrofalno. Ne znam što su se toliko uplašili, svaki dupli pas je prošao, ta njihova „zabadanja“ u dubinu su prošla, nismo dobro branili prostor.

Velika je ovo škola za igrače Čukaričkog, pogotovo što će još najmanje sedam mečeva odigrati u Evropi.

– Trebalo bi da dovedemo možda još nekog igrača. Pojedinci su došli kasno. Videli ste Ze Marija, on je 2004. godište. On je kasno došao, ima neku snagu, treba da ga obučimo. Neki naši igrači se vraćaju iz povrede, kao što je Janković. Očekujemo dosta od Adžića i Ovusua i još nekih momaka. Videćemo, šef će naći taj novi sistem. Igor Matić zna kako funkcioniše klub, zna da volimo mlade igrače, izmene su urodile plodom i nadam se da ćemo uspeti da uzmemo neke bodove. Mi se ne odričemo ni Lige Evrope, ali realnost je Liga konferencije i tu su utakmice gde bismo mogli da uzmemo te bodove. I sa onim drugom poluvremenom protiv Olimpijakosa, ako nastavimo tako, mislim da možemo.

Polako se bliži i kraj prelaznog roka, pogotovo onaj rok za Evropu, a Matijašević ne krije da se razgovara o tome.

– Moramo da sednemo i razgovaramo. Mi smo Badamosija svesno prodali, imali smo mi pre dva meseca i veću ponudu od ove, od par stotina hiljada evra više, hteli smo da rizikujemo, ali kao što vidite moramo da se „oslobodimo“ nekoliko igrača. Možda i ne budemo ništa menjali, videćemo. Ja sam uvek za to da se šansa pruži našim mladim igračima kojih sigurno ima dosta i u našoj omladinskoj školi. Ti momci koji su ušli na teren u drugom poluvremenu i koji su napravili nešto su naši igrači, iz naše škole. I zato ćemo se baš na školu bazirati u budućnosti. Da li ćemo dovoditi, videćemo na kraju u razgovoru sa šefom – zaključio je sportski direkor Čukaričkog.

0
0

2 Komentara

  1. Kakav polumozgaš od čoveka..
    Pa da Olimpijakos nije povukao ručnu u drugom poluvremenu i sačuvao igrače da odmore za prvenstvo primili bi ste još 5 komada-isto kao vaš silni brat blizanac iliti TSC..
    Muljare i jedni i drugi-žive na račun Zvezde i Partizana a kanale nas godinama.
    Bolje da su IMT i Radniči igrali Evropu umesto ovih raspadotina..

    0
    0
    Odgovori
  2. Koji isprani mozgovi..Kvazi timčići koji nas brukaju iz sezone u sezonu i “kolju” u Evropi nonšalantno prosipajući bodove koje su teškom mukom zaradili Zvezda i donekle Partizai..
    Čunga-lungarički bruka Srbije!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter