0
Košarka

FOTO: FIBA

MUNDOBASKET JE KRENUO: Italija prelomila Angolu u četvrtoj četvrtini, Australija pokazala silu protiv Finske!

Objavljeno: 25.08.23 u 12:20

Srbija igra sutra.

Svetsko prvenstvo u košarci koje se održava u Indoneziji, Japanu i na Filipinima, počelo je utakicama od 10 časova po našem vremenu. Mundobasket su otvorile selekcije Angole i Italije, odnosno Finske i Australije, a u oba duela, favoriti su opravdali očekivanja.

Italija se mučila sa Angolom, gotovo 3 četvrtine, a duel su preloili u poslednjoj. Rezultat je bio 81:67, a ekipu Đanmarka Poceka predvodio je Fontekio sa 19 poena, dok je Tonut dodao 18, a Riči 12. Na drugoj strani, Dundao je brojao do 19.

FOTO: FIBA

Što se tiče drugog susreta, Australija je na startu meča zaostajala za Finskom, ali su Kenguri upalili motore krajem prvog i početkom drugog poluvremena, pa su slavili sa 98:72.

Veteran Peti Mils, predvodio je Australiju sa 25 poena i 8 skokova, dok je NBA košarkaš Džoš Gidi uz 14 poena, dodao još 9 skokova i 8 asistencija. Džo Ingls je postigao 13, a bivši košarkaš Partizana Dante Egzum je uz 10 koševa upisao 4 asistencije.

Što se tiče Finske, najbolji je bio Lauri Markanen sa 19 poena i 8 skokova.

Koliko Srbija može na Svetskom prvenstvu u košarci?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter