0
Košarka

FOTO: Starsport

JOVIĆ I RISTIĆ SE OBRATILI MEDIJIMA PRED KINU: „Nadamo se sličnom ishodu kao pre 7 dana, da se ne zalećemo previše!“

Objavljeno: 25.08.23 u 16:27

„Prvo smo fokusirani na grupu.“

Košarkaška reprezentacija Srbije će učešće na Svetskom prvenstvu u košarci započeti u subotu, mečom protiv selekcije Kine, koji je na programu od 14 časova. Pred taj duel, medijima su se obratili srpski košaraši Nikola Jović i Dušan Ristić.

– Jedva čekam da počne. Svi su zadovoljni, svi su srećni kako ovo izgleda. Svi smo pozitivni i nadamo se dobrim rezultatima – istakao je Jović, a brzo se osvrnuo na Kinu, koja je prvi protivnik našoj selekciji:

– Kina protiv koje smo igrali pre sedam dana, nadamo se sličnom ishodu.

Serbia’s Nikola Jovic celebrates during friendly basketball match between Serbia and Puerto Rico in Belgrade, Serbia, on 16. Aug. 2023.
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/®©

Mladi Jović ne oseća nikakav pritisak.

– Ja taj pritisak u glavi ne osećam. Igram ovaj sport iz ljubavi i stvarno ga volim. Volim da se takmičim. Zato sam i došao. Da se pokažem u što boljem svetlu.

Medijima se obratio i Dušan Ristić, koji je takođe izneo svoja očekivanja.

– Svi smo radili vredno i odradili smo sjajan posao od kako smo došli u Manilu. Uslovi su fenomenalni i odradili smo svaki trening perfektno. Ulazimo u utakmicu svi spremni. Svi su fokusirani na svoje uloge i podređeni su timu. To je najvažnije – rekao je Ristić.

Ismael Romero (R) and Dusan Ristic during the friendly match between Serbia and Puerto Rico at Stark Arena on August 16, 2023 in Beograd, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Dobio je pitanje srpski centar oko toga da li je medalja cilj na ovom prvenstvu, ali je zaključio da se ne treba zaletati previše.

– Što da ne, to je nama svima cilj. Mislim da se ne zalećemo previše. Prvo smo fokusirani na grupu, da odigramo tri utakmice što bolje. Da nastavimo sa uigravanjem, jer smatram da ovaj tim ima još više prostora za napredak. Nadamo se da ćemo rasti kao tim i tempirati da forma bude najbolja onda kad je najbitnije.

Koliko Srbija može na Svetskom prvenstvu u košarci?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter