0
Ostali sportovi

FOTO: SIM

ČEFERIN, VIDIĆ, KELAIFI, MIJATOVIĆ, GAJIĆ I MNOGI DRUGI NA ZAVRŠNICI SIM: Misija promocije fer-pleja uspela!

Objavljeno: 25.08.23 u 15:46

Dobili su značajnu podršku od strane legendarnih sportista.

U Splitu je u toku zatvaranje Međunarosne završnice Sportskih igara mladih. Okupili su se pobednici Državnih finala iz sve tri zemlje učesnice – Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Takmičarski deo završen je poslednjim utakmicama Coca-Cola kupa. U publici su bili mnogi SIM ambasadori i prijatelji Igara – predsednik UEFE Aleksander Čeferin, predsednik UO Pariz Sen Žermena Naser Al Kelaifi, Predrag Mijatović, Zvonimir Boban, Nemanja Vidić…

Podršku su Simovci imali i od predstavnika delegacije Srbije mešu kojima su ministri Zoran Gajić i Tomislav Žigmanov, predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević, predsednik OKS Božidar Maljković i drugi brojni gosti. Po završetku utakmice na splitskoj Rivi održan i prigodan program.

Predsednik i osnivač Sportskih igada mladih Zdravko Marić zahvalio se posebno predsedniku UEFE Aleksanderu Čeferinu za kojeg je rekao da se poistovetio sa Igrama i da će se zahvaljujući njemu od sledeće godine Igre održavati i u Sloveniji. Marić je iskoristio priliku da se zahvali i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za kojeg je istakao da je od prvog dana održavanja Sportskih igara mladih dao svesrdnu podršku održavanju ove manifestacije u Srbiji. Za kraj, Marić je najavio da se sledeće godine i u Srbiji održati događaj sličan ovogodišnjem programu zatvaranja u Splitu.

FOTO: SIM

Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić pohvalio je organizaciju koja se najbolje oslikava na licima dece. Gajić je osvrćući se na politička dešavanja, ne samo u regionu, već i globalno, sport okarakterisao kao najvažniji medij u koji svako ko želi pomirenje i mir treba da ulaže.

Ovogodišnju Međunarodnu završnicu Sportskih igara mladih ispratio je i ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Republike Srbije Tomislav Žigmanov koji je izjavio da se u Splitu pokazalo da igra spaja, da su mladi bez predrasuda i da se na ovaj način doprinosi otopljavanju odnosa između Srbije i Hrvatske.

Predrag Mijatović je dugogodišnji prijatelj Sportskih igara mladih, a od 2019. i ambasador Igara. Mijatović je Igre označio kao mesto gde počinje prva edukacija kako funkcionisati kao tim, kako se družiti na pravi način i zaboraviti na tehnologiju.

U okviru Coca-Cola all star day-a Međunarodne završnice Sportskih igara mladih danas su Nemanja Vidić i Dario Srna proglašeni za nove SIM ambasadore, predsednik Svetske šahovske federacije Arkadi Dvorkovič uz svetske velemajstore igraće šah sa Simovcima i gostima. Potom sledi revijalna utakmica u padelu u kojoj će Naser Al Kelaifi u paru sa Zvonimirom Bobanom igrati protiv Nemanje Vidića i Mehmeda Baždarevića. Za kraj revijalnu utakmicu odigraće reprezentacija Simovaca protiv gostiju među kojima će biti i Luis Figo, Havijer Zaneti, Mario Stanić…

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i mlade koja za cilj ima spajanje dece regiona i promociju fer-pleja, tolerancije i zdravih stilova života. Igre su ove godine u Hrvatskoj održane 27., u BiH 13. put. U Srbiji Igre postoje već 10 godina.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter