0
Košarka

Dusan Ristic Italija - Srbija, Akropolis kup, prijateljska kosarkaska utakmica, Serbia - Greece friendly basketball game 9.8.2023.Atina, Grcka foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SUTRA KREĆE MUDNOBASKET, A EVO KADA ‘ORLOVI’ STARTUJU: Da li Pešić krije nešto posebno što do sada nije pokazao!?

Objavljeno: 24.08.23 u 13:25

Najveća svetska smotra je tu,

Ostalo je još jedan dan do početka Mundobasketa u čijim čarolijama ćemo uživati do 10. septembra. Domaćini ovog događaja su Japan, Indnezija Filipini, a selekcija Srbije nalazi se u grupi sa Kinom, Južnim Sudanom Porotikom. Četa Svetislava Pešića prvi duel igra 26. protiv Kine od 14 časova.

Nakon Đorđevićeve selekcije, na red dolazi Portoriko sa kojim igrali već u Štark Areni i dobili rezultatom 110:75, što znači da smo upoznali njihove vrline i mane. A kao poslednja prepreka dolazi poptuna nepoznanica, a to je Južni Sudan, koji prvi put učestvuje na ovoj smotri.

Srbije je pored Kine Portorika igrala i na Akropolis kupu, gde su ‘orlovi’ odmerili snage sa Grčkom, koju smo savladali 71:64. Međutim, na red je došao stari poznanik, Italija, protiv koje ne znamo da igramo i doživeli smo poraz od 89:88. Mnogi će reći ‘to je samo jedan koš’

Da, ali je očigledno da nam ne leže ‘azuri’ i da je bolje da gledamo kako da ih izbegnemo do same završnice turnira ili je Pešić nešto otkrio iz tog susreta, pa će nešto posebno spremiti, to samo on zna. Naravno, taj susret mora da nam bude ozbiljna lekcija, jer bez obzira na prednost na poluvremenu ili u toku susretu, ne treba se opištati.

Kao generalna proba je došao Brazil, gde smo igrali sa pola snage i dobili altetsku i brzu ekipu sa 89:85.

U ovom periodu se odlično istakao Nikola Jović koji je pokazao odlične šuterske sposobnosti, u meču sa Italijom je postigao 18 poena, dok je u ostalim delio asistencije. Kapiten Bogdanović je standardno odličan i sada je dokazao da može da bude lider i sjajno se našao u ulozi kapitena.

Naravno, komandant odbrane je sigurno Aleksa Avramović koji je odlično zaustavljavo napade Kineza i ostalih, a takođe može da pogađa dosta poena ako je rapoložan. Milutinov se sjajno sanšao na poziciji centra, pa možda ovi koji izostaju nam i nisu potrebni. Dosadašnji utisak je da se igra naše selekcije bazira na čvrstoj odbrani i na dobro organizovanim napadima, ali verovatno Pešić krije još neki adut.

Naravno, prijateljske utakmice su tu da bi se možda oktrio protivnik i anlaziriala taktika, ali ne uvek. Ti dueli mogu da budu mač sa dve oštrice, a upravo naš selektor to i radi, jer je Srbija različito ulazila u mečeve, sa drugim petorkama, mešane su karte. Ipak, lukavi je to stari lisac. Sve u svemu četiri pobede i jedan poraz na pripremnim utakmicama, odličan je rezultat, a šta se pravo sprema videćemo već prekosutra.

Da, naravno, uživajmo u komentatorskim bravurama sjajnog Slobodana Šarenca!

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter