0
Ostali sportovi

FOTO: SIM

SPORTSKE IGRE MLADIH! (FOTO)

Objavljeno: 24.08.23 u 12:50

U Splitu su se zahuktala takmičenja u okviru Međunarodne završnice Sportskih igara mladih. Prvog dana na terene su izašli atletičari, basketaši, teniseri i učesnici turnira u odbojci na pesku. Prve utakmice odigrali su i učesnici Coca-Cola kupa.
Sportski direktor Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Slobodan Popović ponosan je na Simovce iz Srbije:

– Da su to dobra, vaspitana i talentovana deca svima nam je bilo jasno još dok smo radili takmičenja u Srbiji. Sada, kad ih vidite kako zajedno provode slobodno vreme sa svojim vršnjacima iz regiona, kad pogledate njihove sportske poteze na turnirima koje na kraju krunišu medaljama, onda je taj ponos još jači.

Možda podstaknuti uspehom naše atletičarke i prijateljice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Ivane Vulete, dečaci i devojčice iz Srbije su dominirali atletskom stazom. Zlatnom medaljom okitili su se Mihailo Petković iz Beograda, Višnja Mateić, Dragan Nikitović i Đurđina Manjević iz Čačka, srebrna odličja osvojili su Fatima Dubljak i Ahmet Zukorljić iz Novog Pazara, kao i Lena Štetić iz Rume i Nikola Miljković iz Niša Vuk Srdić i Andrea Toljagić iz Beograda osvojili su bronzane medalje.

Uspešno je odigran i turnir 3×3, gde su basketašice iz ekipe „Alo Požega! iz Požege ponovile prošlogodišnji uspeh i završile turnir kao prvoplasirane. Na kraju slavlje, ali i žaljenje što više, bar kao takmičari, neće moći da budu učesnice Igara. U konkurenciji dečaka u finalu su igrale ekipe „4 pika“ iz Novog Sada i „Voriorsi“ iz Kruševca.

U poslednjoj sekundi utakmice pogodak za ekipu iz Kruševca postigao je Vukašin Deljanin i svojoj ekipi doneo zlato. Posle utakmice Deljanin je izjavio da je ponosan na svoj tim, da mu je drago što je zlato na njihovim frudima, ali da je od svega najvažnije poznanstvo sa članovima ostalih ekipa. Najzanimljivi trenutak ovog turnira bilo je „treće poluvreme“ tokom kojeg su osim takmičara zaigrali i navijači.

Timu Srbije medalje su doneli i učesnici turnira u odbojci na pesku. Bronzanim medaljama okitile su se devojke iz ekipa „Zlatar“ 1 iz Nove Varoši i „ŽelezničarBeograd u kategoriji devojčica i ekipa „Iton“ iz Sremske Mitrovice.
Bogdan Milićević iz Kraljeva pobednik je Millenium team turnira u tenisu. U finalu, Bogdan je bio bolji od drugog člana tima Srbije, Luke Jovanovića iz Požarevca.

Simovci nastavljaju takmičenja, ali se ipak, kako kažu raduju, najavljenim druženjem sa SIM ambasadorima i prijateljima. Daliborka Delibašić, ispred tima Srbije najavila je da je u Splitu sve spremno za spketakl:

– Četvrtak će obeležiti poslednje utakmice Coca-Cola kupa, gde od naši predstavnika izlaze na teren devojke iz ŽFK „Napredak“ iz Kruševca. Nadam se da neće imati tremu jer će u publici sedeti predsednik UEFA Aleksander Čeferin, predsednik UO Pariz Sen Žermena Naser Al Kelaifi, Nemanja Vidić, Pedja Mijatović, Luis Figo i još puno velikih fudalskih zvezda.

Takođe, utakmicu će ispratiti i naši ministri Zoran Gajić i Tomislav Žigmanovi, predsednik OKS Srbije Božidar Maljković, predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević… Za suđenje ne brinemo jer će pravdu deliti Roberto Roseti i naša Svetlana Bilić. Posle utakmice za koju je na Prokurativima napravljen poseban teren, selimo se svi na Rivu gde nas očekuje ceremonija zatvaranja, ali, slobodno mogu da kažem, tu tek sve počinje.

FOTO: SIM

Kako saznajemo u petak u okviru Coca-Cola all star day-a će Nemanja Vidić i Dario Srna biti proglašeni za nove SIM ambasadore, predsednik Svetske šahovske federacije Arkadi Dvorkovič uz svetske velemajstore igraće šah sa Simovcima i gostima. Potom sledi revijalna utakmica u padelu u kojoj će Naser Al Kelaifi u paru sa Zvonimirom Bobanom igrati protiv Nemanje Vidića i Mehmeda Baždarevića. Za kraj programa, predviženo je da gosti Sportskih igara mladih odigraju utakmicu protiv SIM reprezentacije koju će činiti dečaci i devojčice iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter