0
Fudbal

FOTO: Twitter/RC Celta English

ŠPANSKO ČUDO OD DETETA U AL AHLIJU: Saudijci sada krenuli po mlade talente u Evropi!

Objavljeno: 24.08.23 u 10:20

Ipak ne kupuju samo one na zalasku karijere.

Fudbaler Selte, Gabri Vejga postaće novi fudbaler Al Ahlija, tima koji se takmiči u Saudijskoj Arabiji. Ovaj mladi Španac važi za velkog talenta i jedan je od najtraženijih igrača u Evropi. Za njegovo usluge su zaniteresovani bili Mančester siti, Napoli, Čelsi, Liverpul, onda je jasno o kakvom kvalitetu se radi.

Pre nekoliko dana su se pojavile špekulacija da bi Vejga mogao da potpiše za šampiona Italije, pošto je postojala mogućnost da Zelinski ode u Al Ahli, a da španski igrač zauzme njegovo mesto, ali do toga nije došlo. Njegova otkupna klauzula iznosio 40 miliona evra, što za ljude sa Bliskog Istoka nije ništa, a i sam igrač je rekao ‘da’.

Podsetimo, u Al Ahli su do sada potpisali Rijad Marez, Rožer Ibanjez, Alan Sen Maksiman, Merih Demiral, Eduar Mendi, Frank Kesi i Roberto Firmino i sada Vjega, koji će biti i poslednji. Tamošnje pravilo nalaže da u timu mogu da budu osam stranaca. Prvo su timovi iz MLS lige započeli ovaj trend, pa su nastavili Kinezi, da bi sada Saudijci preuzeli sve to.

Takođe, klubovi poput Al Hilal, Al Ahlija, Al Itihada Al Nasra su 70% vlasništvo države, a plan je da 20 milijardi dolara bude raspodeljeno za mlade talnete.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter