1
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

SAVIĆ: ‘Svesni smo snage i moći Crvene zvezde!’

Objavljeno: 24.08.23 u 16:20

Težak izazov za Zmajeve!

Fudbaleri Voždovca ugostiće u subotu od 19 časova Crvenu zvezdu, u okviru petog kola Superlige Srbije.

Mali gradski derbi odigraće se na Krovu, gde obe ekipe dolaze posle pobeda u prošloj rundi.

Zmajevi su pobedili Železničar sa 0:1 i nakon tog meča nalaze se na osmom mestu sa šest osvojenih bodova, dok su crveno-beli slavili nad Spartakom sa 3:0 i lideri su sa 12 bodova.

Šef stručnog štaba, kluba iz Zaplanjske, Marko Savić, izneo je svoja očekivanja pred duel sa šampionom države.

-Za utakmicu sa Zvezdom spremamo se kao i za svaku drugu. Ipak, svesni smo snage i moći narednog rivala u odnosu na druge ekipe iz lige. Ali svaki tim ima svoje prednosti i mane, pa tako i crveno-beli. Mi nećemo odustati od naše filozofije, hoćemo da probamo da nametnemo svoj stil igre po čemu smo i postali prepoznatljivi –  rekao je trener Voždovca i dodao:

-Zvezda ne samo što je dugi niz godina šampion, već je veliko čudo kada ne uzme sva tri boda. Njihov poslednji poraz retko ko i pamti, jer je od njega prošlo više od godinu dana.To su sve činjenice koje nama ne idu na ruku, međutim, u sportu se čuda dešavaju i mi verujemo da smo sposobni da uz povoljne okolnosti iznenadimo velikog favorita.

Strateg Zmajeva ima iza sebe međunarodno iskustvo, s obzirom da sa estonskom Levadijom ima osvojenu triplu krunu.

S druge strane i Barak Bahar ima bogato iskustvo iza sebe imajući u vidu da je šest puta bio šampion Izraela, dok sa srpskim klubom i dalje ne zna za poraz.

-Zvezda igra fudbal na vrhunskom nivou, a detelji koje je Barak promenio su svakako intenzitet i nivo discipline. Zvezda je i kod predhodnih trenera bila dominantna, ali mislim da je trenutna selakcija igrača možda i najjača u poslednjih nekoliko godina. Takođe, i energija u ekipi je zaista na dobrom nivou trenutno –  zaključio je Savić.

Prosečna starost ekipe sa Dušanovca iznosi 21 godinu, dok je naredni rival daleko iskusniji i uz to u svojim redovima ima nekoliko igrača sa ozbiljnom internacionalnom reputacijom, što je dobra prilika da u duelu sa njima mladi Zmajevi steknu dragoceno iskustvo.

Utakmica između Voždovca i Crvene zvezde igra se u subotu od 19 časova na Krovu, više o prodaji ulaznica za taj meč možete pronaći OVDE.

Televizijski prenos obezbeđen je na kanalu Arena sport 1 premijum.

14
7

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter