1
Košarka

FOTO: Starsport

PEŠIĆ PRED START MUNDOBASKETA: ‘Srećni smo što smo ovde, želimo da napravimo dobar rezultat!’

Objavljeno: 24.08.23 u 15:03

‘Prva utakmica je najvažnija, za oba tima.’

Selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić održao je konferenciju za štampu pred start Mundobasketa. Popularni ‘Kari’ je rekao da je srećan što su u Manili, ali da je vreme za prvu utakmicu.

-Srećni smo što smo u Manili, sve je sjajno, hotel, teretana, ljudi nam pomažu i zbog toga smo srećni. Sada je vreme za prvu utakmicu. Moramo da iskoristimo vreme koje smo proveli zajedno, igrali smo neke zvanične utakmice, neke trening i sada imamo šansu da predstavljamo Srbiju. Svi su uzbuđeni zbog šampionata – započeo je on.

Prvi susret na Svetskom prvenstvu je sa Kinom, a selekotor je poručio da je prva utakmica najvažnija.

-Prva utakmica je najvažnija, za oba tima. Igrali smo prijateljsku utakmicu pre nekoliko dana i znamo da nas čeka dobra ekipa, dobro organizovana i očekujemo tešku utakmicu. Ovo više nije prijateljska, zvanična. Moramo da vidimo kako ćemo da pobedimo prvu utakmicu na turniru – dodao je Svetislav.

Potom je govorio o ciljievima.

-Želimo da napravimo dobar rezultat u prvoj grupnoj fazi. To nam je prvi cilj. Drugi cilj nam je da želimo da igramo Olimpijske igre u Parizu. To nam je velika motiavacija. Očekivanja su uvek tu, kada igrate Svetsko prvenstvo onda igrate protiv najboljih. Rekao sam već koji imamo cilj i to nas motiviše svakog dana. Uživam vodeći reprezentaciju i želimo da budemo u Parizu na Igrama. Svaka ekipa mora da ima cilj, jer on motiviše – jasan je on.

Kazao je da nikada nije dovoljno vremena.

-Nikada dovoljno vremena, mi to znamo i šta da radimo, ja sam uvek rekao, o problemu može da se priča, ali to treba uzeti kao izazov – nastavio je.

Naveo je da su igrači dali ogroman doprinos.

-Igrači su dali ogroman doprinos, oni su najvažniji, sve ostalo je bilo na dosta dobrom nivou, od izbora gde ćemo da igramo, da treniramo, bili smo u Beogradu. Te pripreme su prošle bez prevelikih povreda, ne fizičkih, već nekih nepredviđenih stvari. Dešavale su se neke stvari na početku priprema, žao mi je što nismo mogli da računamo na neke košarkaše. Ali, to je sada prošlost – istakao je Kari.

Na kraju je poručio da su svi kao zapete puške.

-Na kraju, to je bilo dosta dobro, igrači su prihvatili i sistem i kako želimo da radimo. Tu smo zbog igrača i što je najvažnije, oni nisu ovde zbog nas, nego mi zbog njih. To je jedan izazov, ne samo za mene, već za sve trenere. Dobri smo, nemamo problema fizičke prirode, utisak je da su svi ko zapete puške i da žele da što pre počne Svetsko prvenstvo – zaključio je Pešić.

Podsetimo, Mundobasket kreće sutra i trajaće do 10. septembra, a zemlje domaćini su Japan, Indonezija FIlipini, Srbije je u grupi sa Kinom, Južnim Sudanom Portoriokom. Prvi susret ‘orlovi’ igraju 26. od 14 časova protiv selekcije Aleksandra Đorđevića.

 

1
0

1 Komentara

  1. Momci,moramo priznati da imamo osrednju ekipu sa trenerom koji bi trebao da čuva unučad,nerazumem koga ložite?Koja je svrha?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter