1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

LALATOVIĆ PRED DEUL SA SLAVIJOM: ‘Očekuje nas težak meč, ali mi smo došli da pobedimo!’

Objavljeno: 24.08.23 u 12:25

‘Onaj ko želi više, ide dalje.’

U okviru plej-of runde za plasman u grupnu fazu Lige Evrope tim Nenada Lalatovića, Zorja, gostovaće na Fortuna Areni,  ekipi Slavije iz Praga. Nekadašnji trener Crvene zvezde je izneo očekivanja pred ovaj duel.

-Znamo da nas očekuje veoma težak meč. Videli smo to u duelima sa Dnjeprom-1. Slavija je fizički dobar tim, dobro radi pod pritiskom. Trči mnogo bez lopte. Dugo nije izgubila. Naravno, došli smo da pobedimo. Nemamo šta da izgubimo – započeo je.

Njegov tim će svakako igrati grupnu nekog evropskog takmičenja, a popularni Lalat bi voleo da to bude Liga Evrope.

-U svakom slučaju, igraćemo grupnu fazu evropskih takmičenja, ali bih voleo da to bude Liga Evrope. Biće veliki pritisak na Slaviju. Zorja će pokušati da odigra maksimalno. Možda je Slavija favorit, ali u fudbalu ništa nije nemoguće. Onaj ko želi više, ide dalje – poručio je.

Zatim je otkrio šta je rekao njegovi  igračima.

-Rekli smo našim momcima da igramo mirno, da nema pritiska. Naravno, heroji su oni koji sada brane Ukrajinu na frontu. Ali ako ostvarimo pozitivan rezultat, ako damo pozitivne emocije našim navijačima, onda na svoj način možemo da budemo i mi heroji – istakao je Nenad.

Naveo je da dug put iz Ukrajine do Češke.

-Iz Ukrajine je bio veoma dug put do Češke. Osim toga, važno je da konačno možemo da odigramo meč sa navijačima na tribinama, jer kod nas je to sada nemoguće. Ovo će biti dodatni motiv za naše igrače. Hajde da pokušamo da pokažemo našu najbolju igru i pobedimo – jasan je.

Na kraju se dotakao i rata Rusije Ukrajine.

-Zaista se nadam da će se rat što pre da se završi, da više nijedna ukrajinska majka ne bi plakala za svojom decom, da bismo ponovo živeli normalnim životom, da treninge ili utakmice ne prekidaju sirene, raketna paljba… I moji igrači zaslužuju da igraju fudbal kod kuće, sa svojim navijačima. Nadam se da će mir uskoro doći. Verujem u našu pobedu – zaključio je Lalatović.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter