2
Fudbal

during the UEFA Conference League 2023/2024 qualifiers match between Partizan and Sabah on stadium FC (JNA) on August 17, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OTKRIVENI RAZLOZI ZBOG ČEGA JE UEFA KAZNILA PARTIZAN: Ovo su tri stavke! (VIDEO)

Objavljeno: 23.08.23 u 09:20

Prestrogo ili ne?

UEFA je juče kaznila fudbalski klub Partizan zbog ispada na utakmici protiv Sabaha, a ovo su tri razloga zbog kojih će ‘crno-beli’  trpeti posledice:

-Vređanje LGBT populacije. Evropska kuća fudbala je skroz netolerantna na ovakvo ponašanje najvatrenijih pristalica tima iz  Humske, a ne interesuje ih kome su upućene reči (bilo da je sudiji, igraču, upravi), svejedno ne sme se korsitit kao pogrdne  i da njihova prava ne budu narušena.

-Vređanje službenih lica, u ovom slučaju sudije. ‘Grobarima’ nije bilo pravo kada je glavni arbitar Bartoš Frankovski ponovio poslednji penal gostiju, pa su uputili razne psovke. Ovu situaciju navela pod rasizmom, pošto se nalazi reč ‘ciganska’.

-Takođe vezano za situaciju kod poslednjeg jednanesterca. Kada je Jovanović odbranio prvi put penal, navijač Partizana je uleteo u teren kako bi proslavio uspeh njegovog tima. Upad na teren se najstrože kažnjava, a UEFU ne zanima da li je to bilo dete ili neka odrasla osoba.

Podsetimo, Partizan kažnjen od strane evropske kuće fudbala novčanom kaznom od 70 hiljada evra i zatvaranjem 17 hiljada mesta na stadionu. ‘Crno-beli’ moraju da obaveste UEFU koju tribinu će zatvoriti za susret protiv Nordsjelanda.

U saopštenju ove organizacije se navodi da je aktivirana opomena iz marta meseca kada su imali rasitičke ispade na meču protiv Šefira Ligi Konferencija, pa će zbog toga Partizan morati da zatvori deo tribina za još 2000 mesta. Klub će platiti 30 hiljada evra zbog upada navijača na teren, a 10 hiljada zbog uvredljiih poruka.

Ovo su kazne koje propisala evropa kuća fudbala.

-Zbog rasističkih povika – 20.000 evra i zatvaranje jednog dela tribina
-Zbog ubacivanja pirotehnike na teren – 57.700 evra
-Zbog paljenje pirotehnike – 3.500 evra
-Zbog zakrčenih prolaza na tribinama – 22.000 evra
-Zbog upada navijača na teren – 18.000 evra

2
8

2 Komentara

  1. Iako za Zvezdu navijam moram da prokomentarisem ovo.Grobari nekog nazvali ciganom ili sta god rekli,prazni se 17000 hiljada mjesta, hrvati ubiju covjeka ,nema zabrane na domaćem terenu!!!!!.
    Pitam se do kada ćemo kao narod trpiti sve te stvari.

    4
    0
    Odgovori
    • Ne treba ni fudbal ama ni
      klikere igrati sa tim homosesualcima u uniji.
      Džaba im njihove naštampane novčanice.
      A mi Srbi ne treba da se vređamo međusobno.
      A njihove vrednosti vidi ko god oči ima!

      1
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter