0
Košarka

FOTO: FIBA

FIBA RANG LISTA: Srbija među TOP 10 pred početak Svetskog prvenstva!

Objavljeno: 23.08.23 u 20:33

Nadamo se popravljanju plasmana nakon Mundobasketa

FIBA je objavila najnoviju verziju svog „Power rankinga“ reprezentacija, a Srbija se i dalje drži devetog mesta, isto kao i na prethodnoj listi. Prema ovoj listi, Srbija je ocenjena kao gotovo deveti favorit za osvajanje titule trenutno.

Na zvaničnom sajtu FIBA-e ističe se da se rangiranje bazira na aktuelnoj formi i uspesima nacionalnih timova, a Srbija je primetno izdvajana po svojim uspešnim pripremnim mečevima, gde je pretrpela samo jedan poraz. FIBA takođe naglašava da srpski igrači nisu uplašeni izazovima, jer su većinom članovi izvanrednih klubova i ta činjenica čini njihovu snagu.

S obzirom na snažnu pripremu i samopouzdanje tima, veruje se da će Srbija biti među prvih osam reprezentacija koje će se plasirati u četvrtfinale, teško da će izaći iz najboljih osam timova na turniru.

Na vrhu FIBA rang liste nalaze se Sjedinjene Američke Države, a sledi ih Nemačka, Francuska, Španija, Kanada, Australija, Italija i Slovenija. Deseto mesto na ovoj listi pripalo je Dominikanskoj Republici. Srbija je svakako spremna za izazove Svetskog Prvenstva i cilja na uspešan nastup na ovoj globalnoj sportskoj manifestaciji.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter