0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

UMESTO FUDBALA ON JE IZABRAO SRBIJU: Lik heroja sa Košara se vijorio u Dubočici, a ovo je njegova priča! (FOTO)

Objavljeno: 22.08.23 u 14:55

Njegova hrabrost treba da postane inspiracija za sve buduće generacije

Leskovac je u ponedeljak doživeo značajan trenutak u svojoj sportskoj istoriji otvaranjem novog velelepnog fudbalskog stadiona na kojem će svoje utakmice igrati FK Dubočica. Stadion je dočekao svoje prve utakmice uz veliku euforiju među navijačima i sportskim entuzijastima.

Otvorili su svoj „srpski Old Traford“ utakmicom protiv ekipe RFK Novi Sad, a tribine su bile ispunjene sa 8.136 navijača koji su došli da podrže svoj omiljeni tim. Utakmica je donela napetost i uzbuđenje, a na kraju je Dubočica ostvarila preokret i pobedu rezultatom 2:1.

Iako su gosti poveli golom Nikole Čolića iz slobodnog udarca, Dubočica je brzo preokrenula situaciju. Đorđe Belić je poravnao rezultat u 29. minutu, a već u prvom minutu drugog poluvremena Stefan Đurić je postigao gol koji je doneo timu istorijsku pobedu i prve bodove ove sezone.

Posebno emotivna atmosfera obeležila je i koreografiju domaćih navijača koji su objavili veliku šetalicu sa likom Radoša Cerovića, heroja Srbije. Radoš Cerović je dao svoj život u odbrani Srbije na Košarama 1998. godine, a njegovo ime i herojski podvig nikada nisu zaboravljeni u Leskovcu.

FOTO: Starsport

Radoš Cerović je bio izuzetno talentovan igrač FK Dubočica i igrao je na poziciji štopera. Njegova hrabrost i žrtva za Srbiju su ostavili neizbrisiv trag, i njegova ulica u blizini novog stadiona nosi njegovo ime kao trajno sećanje na njegove podvige.

Ova otvaranja stadiona i pobeda Dubočice nisu samo sportski trenuci, već i prilika da se pokaže poštovanje prema herojima koji su dali svoje živote u odbrani svoje zemlje.

9
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter