1
Odbojka

FOTO: STARSPORT

TIJANA BOŠKOVIĆ: ‘Ponosna sam na naš mentalitet! Želimo nastavak pobedničkog niza!’

Objavljeno: 22.08.23 u 08:50

Još jedno sjajno izdanje našeg nacionalnog tima!

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni vicešampion Evrope, u ponedeljak je ostvarila treću uzastopnu pobedu na na Evropskom prvenstvu. Srbija je u Gentu u svom trećem meču u A grupi savladala Poljsku sa 3:1, po setovima 18:25, 25:13, 25:23 i 25:18, posle 99 minuta igre.

Prvi set je obeležila dominacija Poljske i greške reprezentativki Srbije, koje u tom periodu igre nisu ličile na sebe. Ali zato jesu u naredna tri seta. Pokazale su izabranice Đovanija Gvidetija zašto su dvostruke uzastopne svetske prvakinje, bronzane sa OI i vicešampionke Evrope. Predvođene sjajnom Tijanom Bošković, jednostavno nisu dozvolile Poljakinjama da se rezultatski približe i eventualno pomisle da mogu da stignu do petog seta.

Po zarvršetku meča utiske je iznela najbolja među najboljima, Tijana Bošković. 

-Izuzetno teška utakmica, najteža od početka takmičenja. Znali smo da će tako biti, jer Poljsku smatramo za ozbiljnu reprezentaciju i za jakog rivala. Nismo najbolje počele, u prvom setu smo napravile mnogo nekih grešaka, ali u drugom smo pokazale našu igru. Tako Srbija treba da igra. Stvarno sam ponosna na taj naš mentalitet i sjajan preokret – izjavila je sjajna korektorka. 

Kako Tijana ističe, glavni uzrok prilično loše igre u prvom setu bila je više nego primetna nervoza.

– Rekla bih da je bila nervoza u prvom setu, koja nama nije svojstvena. Ali, mislim da je i energija bila slabija, nego što je inače situacija kod nas. Ali, u nastavku utakmice smo nametnuli naš ritam i ostvarili važnu pobedu. Svi priželjkujemo slabije protivnike u narednim fazama takmičenja. Ali, sad ne razmišljamo o tome. Ostale su još dve utakmice u grupi, potrudićemo se da i tu izborimo po tri boda i da u osminu finala odemo neporažene. Nadamo se najboljem – poručila je srpska odbojkašica.

Seniorke Srbije će četvrti meč u Gentu odigrati protiv Mađarske u sredu, 23. avgusta od 20.00 časova, a peti u četvrtak, 24. avgusta protiv Belgije od 20.00 časova.

0
0

1 Komentara

  1. Naša Tića je sama sebi napravila problem. Zašto? Pa zato što je gurala do 31-og poena, koliko su sve ostale Poljakinje zajedno osvojile u dva seta (drugom i četvrtom). Sada će je Poljaci sigurno tužiti za ratni zločin prtotiv čovečnosti. A da je išla i preko 31 poena, tužili bi je i za genocid.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter