0
Domaći fudbal

goalkeeper Djordje Petrovic Fudbal-Super League Season 2021/2022 Crvena Zvezda v Cukaricki Beograd, 12.02.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

PETROVIĆ DONEO ČUKARIČKOM NOVAC: Brđani ozbiljno profitirali na prelasku srpskog golmana u Čelsi!

Objavljeno: 22.08.23 u 13:20

Neki bi rekli potpuno neočekivano

Srpski golman Đorđe Petrović je na korak od transfera karijere, a zahvaljujući ovom poslu, ne samo on već i njegov bivši klub Čukarički, mogu se radovati finansijskom uspehu. Petrović je blizu potpisa za Čelsi, a ovaj transfer vredi neverovatnih 16.000.000 evra, od čega će Čukaričkom pripasti 20% kao deo klauzule koja je postavljena prilikom njegovog prelaska u Nju Ingland.

Prenosom iz Čukaričkog u Nju Ingland na proleće 2022. godine, ugovorena je klauzula kojom će Čukarički dobiti 20% od naredne prodaje. To znači da će ovim transferom Čukaričkom pripasti 3.200.000 evra. Ovaj neverovatan prihod predstavlja rekordni iznos za klub, čak i veći od prihoda ostvarenih najvećim izlaznim transferima kao što su Slobodan Tedić (transfer u Mančester siti za 3.000.000 evra) i Dimitrije Kamenović (transfer u Lacio za 3.000.000 evra).

Ovaj fantastičan posao naglašava uspešnost Čukaričkog u razvoju sopstvenih igrača. Đorđe Petrović (23) je prošao kroz sopstvenu omladinsku školu, postao profesionalni igrač i sada se priprema da potpiše ugovor sa Čelsijem koji će važiti do 2030. godine, uz mogućnost produženja na još dodatnih 12 meseci.

Ovaj transfer ne samo da potvrđuje kvalitet i potencijal srpskih fudbalskih talenata, već i donosi značajan finansijski podsticaj Čukaričkom koji će im omogućiti dalji razvoj i investicije u sopstvenu infrastrukturu i fudbalski program.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter