2
Domaći fudbal

BELGRADE, SERBIA - JULY 26: Luka Jovic (R) of Fiorentina in action against Milos Degenek (L) of Crvena Zvezda during the friendly match between Crvena Zvezda and AFC Fiorentina at stadium Rajko Mitic on July 26, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

ZVEZDA IMA VELIKU PRILIKU: Luka Jović više nije među igračima na koje računa trener Fiorentine!

Objavljeno: 21.08.23 u 20:33

Crveno-beli bi mogli da vrate svog bivšeg napadača

Nakon godinu dana provedenih u Fiorentini, srpski fudbaler Luka Jović napušta ovaj italijanski klub. Nekadašnji napadač Crvene zvezde i Real Madrida nije pronašao svoje mesto u planovima Fiorentine, što se dodatno potvrdilo time da nije licenciran za mečeve protiv Rapida iz Beča u plej-ofu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Na zvaničnom sajtu UEFA može se videti spisak igrača koje je trener Vinćenco Italijano uvrstio u ekipu za okršaje protiv austrijskog predstavnika, a Luka Jović se na tom spisku ne nalazi. Ovaj srpski napadač nije uspeo da se nametne treneru tokom priprema, uprkos dobrim izdanjima na terenu.

Iako se tokom leta spekulisalo o mogućem transferu Jovića u Milan ili Galatasaraj, ništa od toga se nije ostvarilo. U poslednje vreme se pojavila i opcija da se Luka Jović vrati u Crvenu zvezdu, klub u kojem je ponikao i proveo devet godina u mlađim kategorijama.

Luka Jović je svojim fudbalskim putem prošao kroz Crvenu zvezdu, Benfiku, Ajntraht iz Frankfurta, Real Madrid, da bi prošlog leta stigao u Fiorentinu. Tokom prethodne sezone u Fiorentini, postigao je šest golova u Seriji A, šest golova u Konferencijskoj ligi, gde je Fiorentina stigla do finala, i još jedan pogodak u Kupu Italije.

Sada se otvara mogućnost da se Luka Jović vrati na terene koje dobro poznaje, a navodi se da je Crvena zvezda zainteresovana za njegove usluge. Jović je igrao 30 mečeva za seniorsku reprezentaciju Srbije i postigao je 10 golova, a njegova dalja karijera sada ostaje pod znakom pitanja.

27
4

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter