0
Košarka

FOTO: Printscreen/YouTube

KOŠARKA ZAVIJENA U CRNO: Iznenada preminuo proslavljeni ruski reprezentativac

Objavljeno: 21.08.23 u 22:13

Svi su u stanju šoka nakon ove vesti

Svetska košarka izgubila je jednog od svojih velikana, kako su danas saopštili ruski mediji. Sergej Babkov, čuveni ruski košarkaš, preminuo je iznenada u 56. godini života, ostavljajući dubok trag u svetu košarke.

Babkov je bio deo reprezentacije Rusije koja je postigla izuzetne uspehe tokom 1990-ih godina. Sa dve srebrne medalje na Svetskom prvenstvu1994. u Kanadi i 1998. u Grčkoj, Babkov je postao sinonim za strastvenu borbu i predanost igri. Posebno je ostao upamćen po finalnom meču protiv tadašnje reprezentacije Jugoslavije na Svetskom prvenstvu u Grčkoj, gde je Babkov svojim prisustvom na terenu obeležio istorijski trenutak.

Iako je reprezentacija Rusije tada osvojila srebro, Babkov je svojim doprinosom i hrabrošću ostavio dubok utisak na svet košarke. Njegove igre i liderstvo ostavili su traga ne samo u reprezentaciji, već i tokom njegove klupske karijere. Babkov je nosio dresove klubova kao što su Trijer iz Nemačke, Unikaha, Huventut i Lokomotiva iz Novosibirska, dok je njegova sposobnost postizanja poena i vođenja tima bila prepoznata i cenjena.

Nakon završetka igračke karijere, Babkov je preneo svoju strast prema košarci u trenerski posao. Trenirao je reprezentaciju Rusije od 2004. do 2005. godine, a zatim radio u različitim klubovima, uključujući Spartak Primorje i Lokomotivu iz Novosibirska. Babkov je postao rukovodilac Lokomotive 2011. godine, gde je nastavio da ostavlja svoj pečat na razvoj košarkaškog sporta.

Odlazak Sergeja Babkova ostavlja prazninu u srcima mnogih ljubitelja košarke širom sveta, ali njegovo nasleđe i doprinos ovom sportu će zauvek ostati neizbrisivi.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter