0
Domaći fudbal

Marko Docic Kup Srbije, Crvena Zvezda - Cukaricki, finale Srbija 17.5.2023 photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

DOCIĆEV RECEPT ZA OLIMPIJAKOS: „Kao u finalu Kupa protiv Zvezde, tako treba da igramo!“

Objavljeno: 21.08.23 u 18:30

„Nismo ličili na sebe protiv IMT-a.“

Čukarički je na stadionu Voždovca u duelu sa IMT-om doživeo prvi poraz u sezoni. Nije to bio baš najbolji debi novog šefa struke Igora Matića, svesni su toga i na Banovom brdu. Za klupski sajt, intervju je dao Marko Docić, koji se pored meča sa IMT-om, osvrnuo i na duel koji sledi u Evropi, protiv Olimpijakosa.

– Nismo ličili na sebe, bili smo neprepoznatljivi. Kao da se nismo naviklu na specifičan teren, sa veštačkom travom. Ulazili smo u neke greške koje inače ne pravimo, primili smo prvi gol posle naše greške. Posle je sve bilo teže, protiv poletne i odlično organizovane ekipe IMT-a, čiji je trijumf zaslužen – kazao je Docić, koji je potom nastavio:

– Pokušavali smo potom da preokrenemo, ali IMT se uspešno branio, sa devet igrača na 16 metara. Jednostavno, nismo pronašli rešenje da probijemo njihvo blok, a oni su pred kraj meča iz dve kontre postigli još dva gola. Greške koje smo činili neće smeti da nam se ponavljaju u narednom periodu.

I prošle sezone Čukarički je odigrao jedan sličan meč, na gostovanju Kolubari, kad je poražen u Lazarevcu (3:1).

– Sličan splet okolnosti, sličan razvoj događaja na terenu, na kraju krajeva i rezultat. Tad se Kolubara spustila u „nisku zonu“, čekala naše greške i iskoristila tri kontranapada. Nadam se da ćemo ostati na ovoj jednoj tako lošoj utakmici, treba da pokažemo u nastavku sezone da je to bio samo jedan loš dan za nas i da krenemo uzlaznom putanjom – istakao je Docić.

Vremena za dublju analizu nema, već u sredu Čukarički putuje u Atinu, gde će u četvrtak (21 čas) odigrati prvi meč plej-ofa za Ligu Evrope protiv Olimpijakosa.

– Sigurno je da nas boli prethodni poraz i da nam neće biti lako da se podignemo. Ali, čeka nas Evropa, znamo protiv koga igramo. Već smo odradili dva treninga, pričali smo među sobom da svest mora da se promeni, da mora „glava da radi“. Olimpijakos je prethodnih godina bio učesnik grupne faze Lige šampiona, protiv Genka se videlo da su sjajna ekipa.

Igraće Čukarički protiv Olimpijakosa prvi meč na stadionu „Jorgos Karaiskakis“ posle finala Super Kupa Evrope, prethodne srede je posle boljeg izvođenja jedanaesteraca Mančester siti savladao Sevilju upravo na tom terenu.

– Sigurno je da Olimpijakos ima sjajne navijače, veliki stadion, biće uživanje izaći na teren. To ne bi trebalo da nas poremeti, uplaši. Na nama je da uživamo u igri i da damo maksimum, da imamo veru u sebe i svoje mogućnosti. Znamo da bi eventualna eliminacija Olimpijakosa bila veliko iznenađenje, možda i najveći uspeh u istoriji Čukaričkog, svesni smo toga. Probaćemo da izborimo aktivan rezultat, pa potom da se borimo u Leskovcu.

Zna Docić koji bi meč mogao da bude idealan model za duel protiv grčkog velikana.

– Finale Kupa Srbije koje smo odigrali protiv Crvene zvezde. To je model po kojem bi trebalo da igramo, da izađemo hrabro, u svaki duel, na svaku loptu, da verujemo u sebe. I da popravimo sve ono što nismo dobro uradili u prošloj utakmici protiv IMT-a, a toga je bilo na pretek – iskren je kapiten Čukaričkog Marko Docić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter