0
ATP

FOTO: Twitter/CincyTennis

VREME JE ZA NAPLATU STARIH DUGOVA: Zverev pružao jak otpor, ali je Novak i to savladao i plasirao se u finale! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 20.08.23 u 08:15

Spremite se za spektakl.

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković uklnio je jednu prepreku u vidu Aleksandra Zvereva i plaisrao se u svoje osmo finale  Sinsinatija. Nole je posle 124 minuta slomio jak otpor Nemca i pobedio ga rezultatom 2:0 (7:6/7:5) i zakazao veliko finale sa starim dužnikom, Karlo Alkarazom.

Zverev je ušao agresivno u susret i imao četiri brejk lopte, ali je Đoković to stigao i okrenuo stvari u svoju koristi i poveo 1:0 u gemovima. Nemac je nastavio sa sjajnim partijama i to što nije uradio u drugom gemu i došao do egala. U nastavku se vodila teška borba igrali su se poen za poen, ali je Zverev sve vreme jurio našeg tenisera.

I u tajbrejku ista stvar, ponovo je nemački as jurio Novaka, ali je on na kraju uspeo da slomi jak otpor Zvereva i dođe do 7:6 i povede 1:0 u setovima. U drugom setu malo drugačija stvar, Đoković je došao do 2:0, ali se Saša nije predavao i ponovo jurio prednost srpskog tenisera.

Nole je u desetom gemu pri rezultatu 5:3 mogao da reši sve, ali se tu dosta pitao i Zverev i došao do rezultata 5:5. Nakon toga, Đoković se konsolidovao i nastavio sa jakim pritiscima, koji su na kraju upalili i došao do 7:5 i doovg finala u svojoj bogatoj karijeri.

Podsetimo, ranije te večeri u finale se plasirao Alkaraz, savladavši Hurkača posle sjajnog preokreta. Ovo je prilika za osvetu Novaka za poraz od španca u finalu Vimbldona, a Karlitos vodi 2:1 u međusobnom skoru. Ako Nole osvoji ovaj trurnir, vraća se na tron.

6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter