0
ATP

FOTO: Twitter/CincyTennis

NOLE O FINALU SA ALKARAZOM: ‘To se priželjkivalo od početka turnira!’

Objavljeno: 20.08.23 u 08:35

Spremite se za spektakl.

Nakon tesno izvojevanog trijumfa nad Zverevim, Novak Đoković je izneo svoje utiske i rekao je da je ovo tesna pobeda, ali da se dobro snašao u ključnim momentima.

-Jako tesna pobeda, teško izvojevana. U prvom setu sam imao nekoliko set lopti na 5:4 međutim on je snažnim servisima to rešavao. Veoma čvrst taj-brejk sam odigrao. Jedan ili dva poena je odlučilo pobednika danas jer kada igrate protiv protivnika sa ovako razornim servisima na ovako brzim uslovima gde loptica veoma visoko otčake, teško je napraviti brejk, vršiti pritisak na protivnika koji dobro servira. Dosta sam osećao pritisak i na moj servis ali sam se dobro snašao na kraju u najvažnijim trenucima. – naveo je on.

Dodao je da je na kraju zadovoljan što je meč rešio u dva seta.

-Jedan je od najvećih servisera u igri. Odskok je na ovom terenu vrlo visok, dobio je mnogo gemova na servis komotno. Bilo je malo njegovih gemova gde sam imao šanse da igram dobro. Posebno na 5:5 je bilo važno dobiti gem, uspeo sam da mu opet uzmem servis gem. Zadovoljan sam, ima nekih stvari koje sam mogao da uradim nešto i bolje, ali sve u svemu rešio sam meč u dva seta. – nastavio je Nole.

Istakao je da je Zverev blizu povratka stare forme.

-Veoma je blizu staroj formi. Sa tom servisom, kada to počne da radi sa ovakvim servisom, vrlo je blizu. Toliko pritiska stavlja na protivnika na servisu, kreće se sjajno za igrača te visine. Igrao je i finale US Opena, mislim da će veoma dobro igrati i tamo. Udara lopticu veoma dobro, videćemo šta će biti. – jasan je drugi reket sveta.

Na kraju se dotakao svog narednog protivnika Karlosa Alkaraza.

-Sjajno! Odlično je za naš sport da se opet susrećemo u finalu velikog turnira. To smo svi priželjkivali na početku turnira i evo nas, tu smo. – poručio je Đoković.

Podsetimo, Novak je u tesnom meču savladao Zvereva 2:0 (7:6/7:5) i dosta namučio srpskog tenisera, dok je svoj plasman u finale nešto ranije obezdebio Karlo Alkaraz. On je u polufinalu nakon sjajnog prekokreta dobio Huberta Hurkača 2:1 i zakazao ponovni okršaj sa srpskim teniserom.

Ovo će biti njihovo drugo finale ovog leta, pošto su se sastali na Vimbldonu, gde je Španac odneo pobedu, pa je ovo prilika da Đoković naplati stare dugove.

6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter