0
Fudbal

FOTO: Twitter/@FCNordsjaelland

MILIONSKA BOMBA U DANSKOJ: Pred duel sa Partizanom Nordsejland prodaje svog najboljeg igrača!

Objavljeno: 20.08.23 u 18:55

Ozbiljnu zaradu će inkasirati

Dok se Partizan priprema za svoj naredni meč i odlazak u Dansku, njegov sledeći rival Nordsjeland radi na završavanju velikog posla. Prema informacijama skandinavskih medija, ovaj danski klub je pred prodajom svog najboljeg igrača, Ernesta Nuama, talentiranog krilnog napadača iz Gane rođenog 2003. godine.

Iako afrički izvori tvrde da je Nuama već otputovao u Francusku kako bi potpisao za Lion, danski mediji ističu da dogovor još nije postignut, ali da će obeštećenje za ovaj transfer biti rekordno – čak 20 miliona evra. „Kometa“ Nordsjelanda, kako se Nuama naziva, privukla je pažnju brojnih velikih klubova poput Totenhema, Pari Sen Žermena, Milana i Ajaksa. Ipak, sve ukazuje na to da će francuski Lion izaći kao pobednik u trci za ovim talentovanim fudbalerom.

Prema informacijama iz danskog lista „Ekstra Bladet“, Nordsjeland i Lion su veoma blizu postizanja dogovora o prodaji Ernesta Nuama. Međutim, da bi klub pustio svoju „zlatnu ptičicu“ da odleti, Lion će morati da pojača svoju ponudu i plati rekordnih 20 miliona evra. Ovaj transfer će oboriti trenutni rekord kluba i danske lige, koji je postavljen prošle sezone transferom Kamaldina Sulemanea za 17 miliona evra.

Ernest Nuama je u dosadašnjem toku kvalifikacija za Konferencijsku ligu igrao za Nordsjeland, uključujući i meč protiv Steaue. Iako nije bio u sastavu na nedavnoj utakmici protiv Silkeborga (poraz 0:2), spekuliše se da njegov izostanak može biti povezan sa potencijalnim transferom iz kluba koji ga je doveo pre godinu i po dana.

Prva utakmica dvomeča između Partizana i Nordsjelanda zakazana je za četvrtak u 18:30 časova u Danskoj, a ovaj transfer mogao bi dodatno uticati na dinamiku i snagu danskog tima u susretu protiv srpskog predstavnika.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter