1
ATP

FOTO: Twitter/CincyTennis

DA LI NOVAK TREBA DA BUDE OPREZAN PRED NALETIMA ALKARAZA?: Evo šta je Karlos poručio!

Objavljeno: 20.08.23 u 09:55

Kralj preokreta ili samo slučajnost?

Prvi reket sveta, Karlos Alkaraz plasirao se u finale Sinsinatija gde će odmeriti snage sa Novakom Đokovićem, a taj duel je na programu večeras od 22:30. Španac je rekao da je zadovoljstvo igrati pred ovakvom publikom i da se raduje finalu.

 -Težak turnir za mene, sve mečeve igrao sam u tri seta ali sam srećan da dobijam takve duele, da ostajem psihički snažan. To je dobro za mene. Rastem tako, sazrevam zbog ovakvih mečeva. Zadovolljstvo je igrati ovde pred ovom publikom, radujem se finalu. – naveo je.

Osvrnuo se i na meč sa Hurkačem.

-Bila je to mentalna borba, morao sam da ostanem u igri i odigram mnogo dobrih poena. Često nisam ni imao šansu da igram poen jer je on sjajno servirao. Na brejk loptama je bilo teško tako da zaista nije lako. pričao sam sa trenerom, morao sam da ostanem tu u meču, znali smo da ću dobiti svoje šanse i iskoristit ih. U trećem setu se to i desilo. Veoma sam srećan što sam pobedio. – istakao je Karlos.

Na kraju se dotakao i finala i imao šta da poruči Novaku.

-To je finale turnira Serije 1.000, tako da je to veliki izazov za mene. Ne znam još sa kim ću igrati, ali nije ni važno jer će svakako biti teško. Bićemo spremni i fokusirani, hoću da osvojim novu titulu. – jasan je Alkaraz.

Podsetimo, Španac se plasirao u finale pobedivši Hurkača posle preokreta 2:1, a Novak je u tesnom susretu došao do trijumfa nad Zverevim 2:0. Ovo je njihovo drugo finale ovog leta, a u prošlom je slavio Alkaraz, tako da je ovo prilika za Đokovićevu osvetu.

1
3

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter