0
Košarka

FOTO: Printscreen/YouTube

BITKA ZA PARIZ: Hrvati i Turci u odlučujućem meču pretkvalifikacija za Olimpijske igre!

Objavljeno: 20.08.23 u 16:55

Čeka nas velika borba u Istanbulu

Napetost raste dok se Turska i Hrvatska pripremaju za finalni okršaj pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre 2024. godine. Duel, zakazan za nedelju u 19:00 časova u Istanbulu, odrediće koja od ovih reprezentacija stiče pravo da se bori za mesto na najvećoj sportskoj smotri u Parizu.

Ekipa koju vodi Ergin Ataman ulazi u ovu ključnu utakmicu s statusom favorita, s obzirom na ubedljive pobede koje su ostvarili u dosadašnjem toku kvalifikacija. Protiv Islanda, Ukrajine, Bugarske i Švedske, Turska je trijumfovala s prosečnom razlikom od 25 poena, nagoveštavajući visoku formu i ambicije za dalji uspeh.

Hrvatska se takođe pokazala kao ozbiljan protivnik, ostvarujući prosečnu razliku od 21 poena u svojim prethodnim utakmicama protiv Belgije, Švedske, Holandije i Ukrajine. Hrvatski tim, koji se oslanja na NBA igrače kao što su Ivica Zubac, Darijo Šarić, Mario Hezonja i Džejlen Smit, predstavlja značajan izazov za turske košarkaše.

Očekuje se da će sastavi oba tima doprineti vrlo zanimljivoj i uzbudljivoj utakmici, a samo jedan tim će na kraju imati priliku da nastavi svoj put ka Olimpijskim igrama u Parizu.

Takođe, druga grupa finala donosi duel između BiH i Poljske, čime će se kompletirati završni sukobi ovog pretkvalifikacionog turnira.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter