0
ATP

FOTO: Twitter/Wimbledon

ALKARAZ KRALJ PREOKRETA ILI SAMO SLUČAJNOST?: Smestite se udobno i uživajte u spektaklu! (FOTO)

Objavljeno: 20.08.23 u 11:45

Odličan susret nas očekuje.

Došli smo do samog finiša uvertire pred US Open, a to je turnira u Sinsinatiju. U finalu će odmeriti snage sada već dobro poznati rivali, Novak Đoković Karlos Alkaraz od 22:30. Srpski teniser je do ovog finala stigao bez izgubljenog seta, furzioznom igrom, sem u polufinalu protiv Zvereva, gde je takođe dobio sa nulom, ali je morao malo da se pomuči.

Nole posle Vimbldona nije igrao turinire, već je hteo da napuni baterije, za ono što sledi i gde ga nije bilo dve godine zbog mera o vakcinaciji. Tako da sigurno sa velikom motivacijom i žarom ulazi u ovo spektakularno finale. Đoković je istakao da je finale protiv Alkaraza odlično za ovaj sport i da se to priželjkivalo od samog starta.

Takođe, Đoković juri svoju 24. grend-slem titulu u karijeri, a ako bude trijumfovao vraća se na prvo mesto ATP liste.

FOTO: Twitter/CincyTennis

Sa druge strane, Karlos Alkaraz je neverovatno motivisan isto i igra na veoma visokom niovu. On je do same završnice porazio  Tompsona, Pola, Purcela Hurkača. Ono što je zanimljivo jeste 8 od 10 poslednjih duela dobio nakon što preokreta i da svaki put kada neko ko je naspram njega povede, Španac dobije.

Tako je bilo na Vimbldonu u finalu protiv Novaka, kada je srpski teniser poveo sa čak 6:1 u setovima i tada se mislilo da će  Karlos posustati. Međutim, odigrao je neverovatan meč i na kraju došao do druge grend-slem titule u karijeri. Na primer Hurkača je dva puta u deset dana pobedio na isti način.

FOTO: Twitter/CincyTennis

Ovo je treći put da se sastaju njih dvojica, a Alkaraz vodi 2:1 u pobedama. Čudesni Karlitos je postao atrakcija u svetu tenisa, naravno Rafa mu je idol, a verovatno polako postaje miljenik publike širom sveta. Prvi susret Đokovića i njega bio je u Madridu 2022. godine, kada je Španac dobio 2:1, takođe posle preokreta.

Nole je imao svoju osvetu na Rolan Garosu, ali je Alkaraz uzvratio pre mesec ipo dana u Londonu. Bilo kako bilo, oba igrača ulaze sa neverovatno motivacijom u ovaj meč i sigurno je da čemo gledati spektakl.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter