0
Evrokupovi

FOTO: Printscreen/Twitter

POTRESNA SCENA U ATINI: Navijači AEK-a zavili stadionu u crno pred revanš sa Dinamom! (FOTO)

Objavljeno: 19.08.23 u 20:11

Tužna atmosfera u glavnom gradu Grčke

Grčka prestonica danas se priprema za sudbonosni revanš meč kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK-a i zagrebačkog Dinama, dok se gradom širi tuga i gnev nakon tragičnog incidenta koji se dogodio pre deset dana. Napetost na terenu i dalje je zasenjena događajem koji je potresao sportsku zajednicu.

Napad nožem tokom masovne tuče između hrvatskih huligana i grčkih navijača rezultirao je gubitkom mladog života, Mihalisa Kacurisa, strastvenog navijača AEK-a. Incident se dogodio neposredno nakon prve utakmice između ova dva tima, ostavljajući tugu i očaj u srcima mnogih ljubitelja fudbala.

Grupa navijača AEK-a poznata kao „Originals 21“ oprostila se od svog stradalog druga postavljanjem crnih traka na kapiji 21 na stadionu OPAP Arena. Ovaj gest dubokog poštovanja i tuge simbolizuje gubitak koji je zahvatio srce navijačke zajednice.

U međuvremenu, grčki mediji su obelodanili da je glavni osumnjičeni za ovaj užasan napad uhapšen. Identifikovan pomoću video snimaka, mladić povezan sa Panatinaikosom, poznat po prethodnim sukobima, navodno je vodio hrvatske navijače Dinama do mesta sukoba. I dalje se traga za još desetoricom hrvatskih huligana, koji su umešani u ovaj zločin.

Atmosfera pred revanš meč ostaje zategnuta, dok se fudbalska akcija ponovno usmerava na teren. Navijači, uprkos tuzi i gnevu koji se još uvek osećaju, nadaju se da će sportski duh i rivalstvo prevladati nasilje koje je potreslo ovu sportsku arenu. Sigurnosne mere su pooštrene, a svi očekuju da će se fokus usmeriti na igru i strastvenu podršku svojim timovima u borbi za mesto u Ligi šampiona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter