0
Fudbal

FOTO: Twitter/Liverpool FC

LIVERPUL POSLE PREOKRETA DO PRVE POBEDE U SEZONI: Mekalister umalo tragičar!

Objavljeno: 19.08.23 u 18:40

Odličan susret na ‘Enfildu’.

Fudbaleri Liverpula su dočekali Bornmut u okviru drugog kola Premijer lige i stigli do prve pobede od 2.0 u ovoj sezoni. Ovo je bio ujedno i premijera nove takmičarske godine na domaćem ‘Enfildu. 

Utakmica je bolje počela za goste, a odbrana Liverpula delovala je konfuzno, pa je u nekim trenucima i Alison morao da igra defanzivnog igrača. Već u trećem minutu su defanzivci domaćih platili ceh, a glavni krivac bio Arnold, zbog čije greške je Bornmut postigao vodeći pogodak, a strelac je bio Semenjo.

I u nastavku su gosti mogli do novog pogotka, ali su se izabranici Jirgena Klopa konsolidovali i uspeli stanu na loptu i krenuli za ofanzivom. To im se isplatilo u 28. minutu kada je Luis Dijaz postigao izjednačujući pogodak, da bi samo osam minuta kasnije, Salah najavio potpuni preokret i doveo svoj tim vođstvo od 2:1.

U šesnaestercu Bornmuta je fauliran Dominik Soboslaj, verovatno i najbolji igrač na utakmici, nakon što ga je potkačio Džo Rotvel. Loptu je na penal je postavio Mohamed Salah čiji je udarac odbranio Neto, ali je Egipćanin dobio drugu priliku koju i koristi. Na odmor su ‘redsi’ otišli sa golom prednosti.

U drugom delu Liverpul je imao zadatak da dovrši započeto, ali je Mekalister u 58. minutu dobio crveni karton i stavio Klopa i ceo tim na mukama. Taj momenat trebao je biti presudan za goste, ali to nije dozvolio Žota, koji je četiri minuta kasnije postigao gol za 3:1 i kako se kasnije ispostavilo tačku na ovaj susret.

Standings provided by Sofascore
0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter