0
Atletika

Asmir Kolasinac Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici World Indoor Athletics Championship, Beograd, Srbija 19.3.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

KOLAŠINAC NAKON ISPADANJA SA SP: ‘Uslovi takmičenja su haotični, imam povredu koju vučem zadnjih deset dana!’

Objavljeno: 19.08.23 u 14:20

Da nije Svetsko prvenstvo ne bih ni dolazio

Srpski bacač kugle, Asmir Kolašinac, nije uspeo da se plasira u finale Svetskog prvenstva u atletici koje održava u Budimpešti. On je istakao da su uslovi bili haotični, da vuče povredu i da nije smeo da rizikuje posle jakih terapija.

-Uslovi za takmičenje su bili haotični, kasnili smo i to je na mene dosta loše uticalo i imam povredu koju vučem poslednjih deset dana, mogu je i pokazati ako hoćete da znaju ljudi sa kakvom sam nogom bacao. Posle jačih terapija smo sagoreli nogu i nisam smeo mnogo da rizikujem. Konkurencija je jaka i morao sam da imam idealne uslove da bih bacio dovoljno, ali nažalost nisam uspeo. Da nije Svetsko prvenstvo ne bih ni dolazio i sada se spremam za dvoranu i norme za Olimpijske igre. – poručio je Kolašinac.

Podsetimo, Kolašinac je bacio kuglu 20,01 metara, što nije bilo dovoljno za plasman u finale, dok Armin Sinančević uspeo da uđe u finale, pošto je bacio 20,92 metara.

Finale u bacanju kugle održaće se večeras od 20.35 časova. Pored Asmira i Armina, danas nas očekuju kvalifikacije u skoku udalj na čijem zaletištu ćemo takodje imati dve atletičarke Ivanu Vuletu i Milicu Gardašević. Takmičenje možete pratiti na kanalu RTS i Eurosport 1.

 

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter