0
Atletika

Milica Gardasevic Beograd, Srbija, 15.2.2023. foto: STARSPORT

GARDAŠEVIĆ NAKON ISPADANJA SA SVETSKOG PRVENSTVA: ‘Sezona je predugačka, svega mi je previše!’

Objavljeno: 19.08.23 u 16:30

‘Sam je uspeh skakati na ovom takmičenju, doći zdrav, ostati zdrav.’

Srpska atletičarka Milica Gardašević ostala je bez plasmana u finale Svetskog prvenstva čiji je domaćin Budimpešta. Ona je rekla da se nada da će sledeći put biti bolje i da ima vremena da se popravi.

-Kvalifikacije kao kvalifikacije za mene nekad se prođe nekad se ne prođe, danas nije prošlo, nadam se da će sledeći put proći i imala sam dobre skokove, zdrava sam. Sada ću u dogovor sa trenerom da odradim još takmičenje ili dva i da idem na odmor. Sezone je predugačka, svega mi je previše, sam je uspeh skakati na ovom takmičenju, doći zdrav, ostati zdrav. Imala sam dobre daleke skokove, videću sa trenerom šta je bio problem i imamo vremena da popravimo, tako da glavu gore. – navela je.

Takmičenje je pomerila kiša koja je padala u glavnom gradu Mađarske,Milica je dodala da je nije to poremetilo.

-Ja bih volela da mogu da kažem da me je poremetila ali nije bilo mnogo odloženo, napolju je bilo toplo , kiša je pala bilo je malo mokro, nije bilo hladno nije duvao vetar. – nastavila je ona.

Istakla je da je atmosfera bila neverovatna.

-Atmosfera je neverovatna, nikad nisam videla da u prepodnevnim terminima kada su kvalifikacije ima ovoliku ljudi na stadionu. U Budimpešti su to organizovali vrhunski i zaslužili su da dobiju, i ispoštovali su nas sportiste maksimalno. – poručila je Gardašević.

Podsetimo, Milica je skočila 6,52, što nije bilo dovoljno za plasman u finale, dok je Ivana Vuleta skokom od 6,82 uspela da ode korak dalje. Ranije danas, Sinančević se domogao finala u bacanju kugle sa rezultatom 20,92 metara, a Kolašinac nije uspeo da mu se pridruži, pošto je bacio 20,01.

Vuleta će sutra od 16:55, dok će Armin svoje finale imati večeras od 20:35, a sve to možete pratiti na RTS 1 Eurosport 1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter