1
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

ČELAR ZA HS: ‘Verujem da je kriterijum u dodeli stadiona bio kvalitet infrastrukture za potencijalne nastupe nacionalnog tima ili neko evropsko ili svetsko takmičenje!’ (FOTO)

Objavljeno: 19.08.23 u 18:10

‘Sigurno da ovakav objekat dugorocno mnogo znaci gradu Leskovcu zbog pokretanja dodatnih investicija.’

Država je pre nekoliko godina najavila izgradnju stadiona u nekoliko gradova, a pre svega predsednik Srbije Aleksandar Vučić je obećao izgradnju nacionalnog stadionu u Surčinu. Prvi koji je dobio nov i moderan travnati teren jeste Bačka Topola, gde svoje mečeve igra TSC.

Nakon Topolčana, nikli su stadioni i u Loznici, Zaječaru, ali i u srpskom Mančesteru, Leskovcu, čije je otvaranje najavljeno za ponedeljak, gde će pristvovati i sam Vučić.

Na tom terenu igraće novi učesnik Mozzart Bet Prve lige Srbije, fudbalski klub  Dubočica. Iz kluba su naveli da je ceo posao vredan 2.5 milijardi dinara, a kapacitet će biti oko 8200 mesta.

Takođe, na ovom stadionu će Čukarički igrati evropske utakmice, a već 1. septembra dočekuju Olimpijakos u renavš meču kvalifikacija za Ligu Evrope.

U slučaju da ne obezbede grupnu fazu ovog takmičenja, građani Leskovca imaće priliku da gledaju Ligu Konferencija u svom gradu, što je izuzetno lepa vest.

FOTO: FK Čukarički

Prošle sezone se tim sa juga Srbije takmičio u Srpskoj ligi Istok, trećem po redu ranga našeg fudbala, gde su skoro do poslednjeg kola vodili veliku bitku pirotiskim Radničkim. 

Na kraju su Leskovčani uspeli da se plasiraju u viši rang, što je prouzrokovalo veliku radost među tamošnjim meštanima, koji će konačno moći da uživaju u lepom fudbalskom ambijentu.

Dirigent ove ekipe, Dejan Čelar govorio je za HotSport o prošloj takmičarskoj godini, ali i o stadionu i drugim temama.

Prošla sezona bila je jako naporna, ali i zanimljiva. Vodila se borba do samog kraja sa Radničkim iz Pirota i na kraju ste uspeli da uđete u viši rang. Kakav je osećaj bio? Da li ste ponosni na ekipu?

DČ: Sigurno je da je i Radnički po prikazanom zaslužio viši rang. Mi smo bili stabilni cele sezone i u finišu tek uspeli da obezbedimo prvo mesto, što samo govori o kvalitetu timova na istoku i posle svega mogu reci da je Srpska Liga Istok kvalitetnije i teze takmicenje nego sto vlada uverenje kod fudbalske javnosti.

Pored Loznice, Zaječara i Bačke Topole i Leskovac je dobio svoj stadion. Da li ovo dolazi kao nagrada za sve što je urađeno do sada?

DČ: Verujem da je kriterijum u dodeli stadiona bio teritorijalna zastupljenost i zelja da se podigne interes ljudi za fudbal kao i kvalitet infrastrukture za potencijalne nastupe nacionalnog tima ili neko evropsko ili svetsko takmičenje mozda u saradnji sa susednim zemljama.

Najavljeno je da će i reprezentacija igrati na ovom stadionu, a Čukarički će ugostiti Olimpijakos. Koliko ovo znači za jug Srbije i građane Leskovca?

DČ: Sigurno da ovakav objekat dugorocno mnogo znaci gradu Leskovcu zbog pokretanja dodatnih investicija i otvaranja novih radnih mesta a za FS Srbije je to novi kvalitet u organizaciji utakmica nacionalnih selekcija i profesionalnog ranga takmičenja.

U prva dola kola ste ostvarili jedan bod. Naredni meč igrate na novom stadionu protiv Novog Sada, da li možemo da očekujemo spektakl i bolju igru?

DČ: Prvo igra je bila dobra u oba nasa nastupa jer nismo bili podredjeni vec dominantni u svim statistickim brojkama u odnosu na protivnike osim u golovima sto ce reci da ne pobedi uvek dominantniji tim. Mi smo ekipa koja je u nastajanju sa 11 novih igraca i sa velikim potencijalom. Idemo korak po korak. Bitno nam je da damo svoj maksimum u ponedeljak i predstavimo se svojoj publici kao dostojni dresa i grba kluba velike tradicije i naravno da pokusamo sve da pobedimo. Za spektakl sa nama kao pobednicima smo uvek raspolozeni. – istakao je Čelar za HotSport.

 

1
0

1 Komentara

  1. Svaka čast državi što se odlučila da pomogne da se stvore evropski uslovi. Da za dva dana bude otvoren najlepši stadion po svim evropskim standardima. Fk Dubočica u pravom momentu osvaja prvo mesto i ulazi u prvu ligu. Srećno
    .

    0
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter