0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

TRENER VOJVODINE PRED DUEL SA NIŠLIJAMA: ‘Nastavljamo hod ka onome čemu težimo!’

Objavljeno: 18.08.23 u 18:23

Trener Vojvodine Ranko Popović ponovio je da veruje u kvalitet svoje ekipe i da će ga oni pokazati već na narednom meču protiv Radničkog.

Voša u četvrtom kolu Mocart Bet Super lige Srbije dočekuje ekipu Radničkog iz Niša, a trener „stare dame“ je optimista pred ovaj meč.

Mi nastavljamo naše upoznavanje i naš hod ka onome čemu težimo. Očekivanja od prvog dana moraju da budu ista, a to je prvo da budemo svesni gde smo i za koji klub igramo i da je to jedan poseban klub. Momci treba da imaju zadovoljstvo što su tu i da to prenesu na teren. Ako to budu radili na način na koji tražimo, neće biti problema. Ni u jednom trenutku ne želim da potcenim protivnika, ali mi hoćemo da budemo ti koji će u svakom trenutku želeti da dominiraju na terenu. Nije realno da bude to svih 90 minuta, ali ukoliko bude, neću imati ništa protiv – rekao je Popović.

On je podvukao da su očekivanja u Vojvodini drugačija, ali da ona donose pozitivan pritisak.

FOTO: FK Vojvodina

Kada dođete u situaciju u kojoj smo mi sada, da u Vojvodini izgubite nekoliko utakmica, nije isto kao u nekom drugom klubu koji je navikao na lošije rezultate. Mi imamo automatski veća očekivanja i to donosi pritisak, a čim si u grču, teže se realizuje, mozak radi drugačije. Ja sam pokušao momcima da objasnim da je pritisak za privilegovane i da igrač treba da bude srećan što ima priliku da ga oseti. Hoćemo da oslobodimo igrače od toga, da su igrači spremni i da budu pravi kada se to očekuje. I dalje se upoznajemo, ali verujte mi da svi imaju podjednake šanse da igraju i na igračima je da se izbore. Ipak, neki će morati da dobiju više kontinuitet, a kada ga uhvatimo, stvari će ići mnogo lakše. Nama treba da bude rezultat i igraćemo na rezultat, ali treba nam i da budemo mirni u završnicu. Kada uporedim fudbalere kod nas i u inostranstvu, tamo se raduju kada postignu gol, a ovde je igrač ljut, besan zbog pritiska, kritika, a kada si ljut onda ne možeš da budeš najbolja verzija sebe. Želim da vidim tu radost u mojim igračima i da više uživaju u fudbalu. Igrač ne može da da više od onog što može, ali ako da ono što može i ako svi damo ono što hoćemo, onda to mora da bude dobro. U prošloj utakmici smo napravili dosta šansi, lopta nije htela da uđe, ali mislim da niko ko navija za Vošu nije bio ljut, možda je bio neraspoložen, ali niko nas neće izgrditi kada ne postignemo pogodke ako budemo igrali kao na prošloj utakmici – istakao je Popović.

Trener Voše priznao je da je uzbuđen pred debi pred navijačima na „Karađorđu“.

Tremu nemam, ali sam uzbuđen. Publika je zahtevna, ali to i hoćemo. Kada neko nešto od tebe očekuje, to znači da te poštuje. A kada te neko poštuje, izađi na teren i vrati poštovanje, odnosom i radom. Ako to bude na potrebnom nivou, rezultati će doći – rekao je Popović.

Na raspolaganju su svi igrači, osim Siniše Tanjge i Asmira Kajevića.

Osim Tanjge i Kajevića, svi ostali su spremni i nadam se raspoloženi – zaključio je Popović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter