0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@gnkdinamo

SPECIJALCI ČUVAJU HRVATE: Desetak vozila policije dočekalo igrače Dinama iz Zagreba u Atini!

Objavljeno: 18.08.23 u 22:33

Napeta je atmosfera u grčkoj prestonici nakon tragedije

Dinamo Zagreb je stigao u Atinu za revanš-meč protiv AEK-a u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali putovanje nije prošlo bez neobičnih problema. Ekipa, stručni štab i članovi kluba su se ukrcali na avion u Zagrebu, ali let je kasnio zbog bizarne situacije – nisu mogli odvojiti stepenice od aviona, prema informacijama koje je prenela Jutarnji list.

Ovaj incident nije bio kraj nedaćama, jer se isti problem pojavio i na aerodromu u Atini prilikom sletanja. Međutim, brza intervencija je rešila ovu situaciju, pa je tim iz Zagreba stigao u hotel uz snažnu policijsku pratnju, sa desetak vozila i dva autobusa sa specijalcima.

Dinamo je, suprotno uobičajenoj praksi, održao konferenciju za novinare i organizovao trening u petak u Zagrebu pre putovanja. Ovaj neuobičajen raspored je doneo sigurnost ekipi pred izazovni meč.

Podsećamo da su dve ekipe odigrale prvi meč u Zagrebu gde je AEK pobedio 2:1, a taj meč je protekao bez incidenata na terenu, ali je van stadiona bilo napetosti. Napetost je bila dodatno pojačana ubistvom navijača AEK-a u sukobu sa navijačima Dinama Zagreba.

Utakmica revanša između Dinama i AEK-a će biti odigrana u subotu od 20.45, uz pojačane mere bezbednosti. Fudbaleri Dinama će ostati u hotelu gde će imati trening „aktivacije“, a iz bezbednosnih razloga neće biti dozvoljeno da se kreću gradom.

Trener Dinama, Igor Bišćan, je izjavio: „S obzirom na sve ono što se događalo, biće ekstra vruće, ali idemo da probamo da napravimo sve da izađemo iz tog vulkana uzdignutih ruku.“

Pobednik ovog dvomeča će se boriti u plej-ofu za Ligu šampiona protiv Antverpena, dok će poraženi tim imati baraž za Ligu Evrope protiv Sparte iz Praga.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter