0
Košarka

Foto: Twitter/@usabasketball

SAD ZGAZILE GRČKU: Amerikanci još jednom pokazali zbog čega su glavni favorit za zlato na Mundobasketu!

Objavljeno: 18.08.23 u 20:55

Čeka nas uzbudljivo takmičenje

Košarkaška reprezentacija SAD demonstrirala je svoju izvanrednu snagu pobedivši Grčku rezultatom 108:86 u pripremnom meču koji je poslužio kao uvod za nadolazeći Mundobasket. Iako su odsutna neka od najvećih imena američke košarke, Sjedinjene Države su dokazale zašto su smatrane prvim favoritima za osvajanje najsjajnijeg odličja na ovom takmičenju.

Amerikanci su brzo stekli značajnu prednost protiv Grčke, koja je, usled odsustva Janisa Adetokumba, pokušala da se izbori sa rivalima tokom druge četvrtine smanjujući razliku na šest poena. Međutim, to je samo motivisalo ekipu SAD-a da podignu nivo svoje igre.

Entoni Edvards je bio vođa pobedničkog tima s postignutih 21 poenom, dok je Kameron Džonson dodao 13 poena, a po 11 su doprineli Džaren Džekson i Ostin Rivs.

Na strani Grčke, Nikos Rokavopulos i Panajotis Kalaicakis su se istakli sa po 12 poena, dok su Jorgos Papajanis i Tomas Volkap postigli po 11 poena.

Ove dve ekipe će se takođe suočiti i na Svetskom prvenstvu u košarci 2023. godine koje će se održati na Filipinima. U grupi C zajedno s njima će biti i Jordan i Novi Zeland.

Podsećamo da Mundobasket 2023. počinje 25. avgusta i trajaće do 10. septembra. Reprezentacija Srbije će se takmičiti u istoj grupi sa Kinom, Južnim Sudanom i Portorikom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter