0
Fudbal
navijači Italije

FOTO: Twitter/@Azzurri

ITALIJA IMA NOVOG SELEKTORA: Azure preuzeo jedan od najboljih trenera planete! (FOTO)

Objavljeno: 18.08.23 u 22:11

Sa njim idu u nove pobede

Italijanska fudbalska reprezentacija Azura dobija novog vođu na svom čelu – iskusni strateg Lućano Spaleti preuzeće ulogu selektora nakon naglog odlaska Roberta Manćinija.

Spaleti je potpisao ugovor koji ga obavezuje do Svetskog prvenstva 2026. godine, čime će postati deveti selektor Azura u ovom veku. Njegovo ime je duboko utisnuto u istoriju italijanskog fudbala, a mnogi se sećaju njegove izvanredne uloge tokom 2006. godine kada je Italija osvojila titulu Svetskog prvaka, prvu nakon 24 godine.

Nakon uspeha pod vodstvom Spaletija, reprezentacija je prošla kroz različite trenerske promene, ali se Manćini istakao kao ključni faktor povratka ugleda Azura. Spaleti, međutim, donosi svoje bogato iskustvo na klupu Italije nakon uspešne sezone s Napolijem, gde je osvojio titulu prvaka, njihovu prvu nakon 1990. godine.

Spaletijev debi na klupi reprezentacije Italije će se dogoditi 9. septembra u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Severne Makedonije. Očekivanja su visoka, a Italijani se nadaju da će njegovo vođstvo doneti nove uspehe na međunarodnoj fudbalskoj sceni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter