3
Domaći fudbal

Fudbal Kup Srbije season 2016-2017-Prvi Mec-First Leg Cukaricki v Crvena Zvezda head coach Miodrag Bozovic Beograd, 26.04.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

GROF BOŽOVIĆ: ‘Samo Zvezda ulaže, ne vidim da je još neko ulagao u velika pojačanja!’

Objavljeno: 18.08.23 u 18:54

Njegovo viđenje situacije.

Nekadašnji straget Crvene zvezde, Miodrag Grof Božović izneo je svoje viđenje trenutnog stanja srpskog fudbala pre svega kada je Evropa u pitanju.

‘Očekujem još gore rezultate. Teško ćemo mi ovo da popravimo. S jedne strane igraju protiv kvalitetnijih protivnika, što se možda ne može reći za Sabah koji teško da je bolji od Partizana, ali ga je pobedio u prvom meču. Mislim da se naši klubovi nisu dobro pripremili za ovo. Ako pričamo o TSC-u, ljudi igraju ozbiljno takmičenje, nisu se uopšte pojačali, teško je očekivati neki rezultat.’ – rekao je Božović i potom dodao:

‘Kvalitet naše lige vidio se u 20. minutu utakmice TSC – Braga. Mora da se smanji liga, da se više ulaže, pogotovo klubovi koji su se direktno plasirali u Evropu, oni su zaradili neke pare. Osim Zvezde, ne vidim da je neko ulagao u neka velika pojačanja. Ovo što imamo pet klubova u Evropi je rezultat toga što su napravili Zvezda i Partizan u poslednjih pet godina. Ne treba zaboraviti onu seriju rezultata koju je napravio Vladan Milojević kada je Zvezda počinjala kvalifikacije od prvog kola. Brzo ćemo se vratiti na nivo na kojem smo bili.’ – zaključio je on.

4
4

3 Komentara

  1. Ima cele dve godine od kada upozravam da sa pet klubova sledi potpuni slom koeficijenta i za to postoji nekoliko razloga. Pod 1. klubovi pocinju kvaligikacije kasnije od treceg kolakvalifikacija a tu su vec protivnici koji u najmanju ruku su svi blagi foavoriti protiv nasi ,izuzimajuci vdojac velikih. Dakle ,tu bodovanema zanac. koeficijent,a ranije su nasi malisani ipak po nesto uspeli da zobnu! Kasnije je sve teze jer vid=senismo ni nosioci,pa u toliko gore. Nisam imao iliziju da ce TSC potonuti protiv Brage a i Vosa protiv „portugalskih ekipa sa Kipra.Partizan,m ovakav kakov je ,jedva se izborio za dva boda protiv Sabaha,a dalje bice tesko ali ima neke sanse. Drugi bitni razlog je sto su nase ekipe finansijski potpuno iscrpljene i novce koje dobiju nastoje sacuvati za zivot a ne za pojacanja,sta vise ponajblje dva-tri igraca prodaju. Trece, klubovi i ne shvataju koliki je jaz u kvalitetu izmedju liga od dvanaestog do sestog meste,u poredjenju sa ligama ispodnpr18-15 mesta. To je neverovatni most koji se moze proci smo ako imas min. 15 ml. i ulozis ih u komplet ekipu . s obzirom na posiciju autsajdera, tesko da takvu barijeru probijes. Nema jednogodisnjeg napora pa da si gore,pogoovo zauvek. Ne, to mor da je visegodsnji napor, ulaganje, ulaganje, ulaganje i igranje u Evropi da bi napravio proboj u jendom momentu u grupnu fazu evropskog takmicenja.
    Sta se ko nas uradilo: Sansu su radosno docekali ali procrdali. Vosa je prdala sto je mogla TSC je kupi po ligi otpatkeza koje se cini da su dobe akvizicije, slicno CUaka,ali vidimo da to nije to. I TSC i Cuka su morali su kupiti makar po cetri pet ozbiljnih igraca, vrednih do 1-1,5 m. evra da se nadaju prodoru u grupu napred. Oni ce igrati sticajem zasluga Partizana i Zvezde i eto im,da dobro zarade i u godnu nesto da od ovog urade sto sam vec rekao. Verujem da ce Parizan na tradiciju nesto uraditi,pa da bas necemo da se survamo na 15.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter