0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@NFFC

DRAMA U NOTINGEMU: Šumari u nadoknadi vremena uspeli da pobede Šefild junajted!

Objavljeno: 18.08.23 u 23:50

Sjajna utakmica za bivšeg šampiona Evrope

Fudbaleri Notingem Foresta trijumfovali su u uzavrelom okršaju protiv Šefild junajteda rezultatom 2:1 (1:0) tokom prvog susreta drugog kola Premijer Lige.

Utakmica je pružila uzbudljivu borbu sve do samog kraja, a epilog je stigao u nadoknadi vremena, tačnije u 92. minutu, zahvaljujući rezervisti Krisu Vudu.

Odbrana Šefilda hrabro se suprotstavljala sve do tih poslednjih trenutaka, kada je potpuno pala pod pritiskom i drugi put na meču, donoseći radost navijačima Notingema na stadionu Siti Graund. Domaćini su imali sjajan početak, već u trećem minutu su stigli do vođstva, a strelac je bio Taivo Avoniđi koji je realizovao asistenciju Orijea.

Igrači obe ekipe su, pre nego što su otišli na odmor, tražili od sudije da dosudi penal, ali je on ostao nepromenjen. Šefild junajted je ipak uspeo da izjednači skoro na početku drugog poluvremena.

U 48. minutu, Gustavo Hamer je čekao loptu na ivici kaznenog prostora i izveo impresivan udarac koji je završio u gornjem levom uglu gola za 1:1. Gosti iz Šefilda imali su ozbiljnu priliku i u 53. minutu preko Vinija Souzea, ali je njegov udarac bio malo neprecizan.

Beni Traore je takođe imao šansu za domaći tim u 79. minutu, ali se istakao golman Mat Turner.

Ipak, ključni trenutak usledio je u 92. minutu nakon centaršuta Orijea sa desne strane. Kris Vud, koji je ušao pet minuta ranije umesto Avoniđija, je glavom poslao loptu u mrežu za konačnih 2:1.

Iako su sledili još deset minuta produžetka, Šefild junajted nije ozbiljnije testirao golmana Notingem Foresta.

Ova pobeda obeležava uzbudljiv početak sezone za Notingem Forest u Premijer Ligi, ostavljajući navijače u iščekivanju izazova i uspeha koji dolaze.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter