0
Fudbal

Ji Jun Nam (8) , Robinho (11) Soccer Football - 2010 FIFA World Cup - Group G - Brazil v Korea DPR (North Korea) Johannesburg Ellis Park Stadium South Africa, Tuasday, June 15, 2010. 15.6.2010 (credit & photo: Pedja Milosavljevic / +381 64 1260 959 / thepedja@gmail.com / STARSPORT )

SVE JE BLIŽI I BLIŽI ZATVORU: Robinjo ima samo 15 dana za žalbu, čeka ga dugogodišnja kazna!

Objavljeno: 17.08.23 u 15:14

Ukoliko ne ospori zahtev za hapšenje, ide u zatvor.

Nekadašnji brazilski fudbaler Robinjo ima rok od 15 dana da podnese žalbu protiv zahteva Italije za njegovim hapšenjem zbog optužbi za silovanje. U suprotnom, preti mu hapšenje i izručenje Italiji radi izdržavanja devetogodišnje zatvorske kazne.

Viši sud u Brazilu je jednoglasno odbio zahtev Robinjovog advokata da se detaljno analizira presuda i izrečena kazna u Italiji. Nekadašnji igrač Milana i Real Madrida bio je osuđen u odsustvu 2017. godine za grupni seksualni napad u Milanu, nakon čega je pobegao u Brazil, znajuči da njegova zemlja ne izručuje svoje državljane.

Vrhovni sud Italije je 2022. godine potvrdio presudu i izdao međunarodni nalog za hapšenje, sa namerom da Robinjo kaznu izdržava u Brazilu, obzirom na to da ne postoji mogućnost ekstradicije.

Odluka o izvršenju naloga za hapšenje biće doneta nakon isteka roka za žalbu. Robinjovi advokati se nisu izjasnili o ovom pitanju. Oni su tvrdili da je Robinjo imao sporazumne seksualne odnose sa mladom ženom, zajedno sa petoricom svojih prijatelja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter