0
Košarka

FOTO: VA SPORT

RASPAD SIMBOLA VALJEVA: Metalac pre nekoliko dana najavljivao napad na ABA 2, sada ceo tim raspušten!

Objavljeno: 17.08.23 u 14:56

Kao grom iz vedra neba.

Ni puna nedelja nije prošla od starta priprema simbola Valjeva, KK Metalac, a potpuno neočekivano, stigli su ogromni problemi, prenosi dobro upućeni lokalni portal VA SPORT.

Deluje da su visoke ambicije Valjevaca, koje su podrazumevale napad na vrh tabele AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, kao i plasman u ABA 2 ligu, sada prerasle u maštu, jer je klub u jednom danu ostao bez predsednika, igrača, ali i trenera.

Razlog za čitav haos u klubu je nezvanično, kašnjenje u pravdanju sredstava, kao i njihovo nenamensko trošenje, koje je klub dobio od grada za drugi kvartal, saznaje portal Košarka 24. Samim tim, dovedeno je u pitanje dobijanje novca od grada Valjeva u naredne 2 godine.

Predsednik kluba Vladan Janković koji je bio i glavni finansijer tima iz Valjeva, podneo je ostavku nakon što za ovaj slučaj, barem za sada, nije bilo nikakvog rešenja.

Kao posledica svega toga, KK Metalac su napustili gotovo svi igrači, zajedno sa trenerom Branislavom Ratkovicom, kome je sve ovo i te kako teško palo. Ratkovica se sa oduševljenjem vratio u Valjevo, što je i sam istakao u više navrata. Napravljen je respektabilan sastav kojim je bio zadovoljan i motivisan za rad, ali je sve to sada palo u vodu.

Pazite, u petak mi je rečeno da je cilj da napadnemo prvo ili drugo mesto u KLS, da probamo da izborimo povratak u regionalnu košarku. Sve je bilo dogovoreno, a onda sam u utorak samo dobio poziv da su se planovi promenili i da klub ne može da iznese ambicije koje su prvobitno zacrtane – rekao je Ratkovica za Mozzart Sport, a potom i dodao:

FOTO: Youtube/Screenshot

– Ne znam iskreno šta je razlog, znam onoliko, koliko znaju i igrači. I ja sam ostao zatečen kada sam čuo ovu vest, evo sinoć sam se vratio kući.

Prvobitne ambicije koje su bile napad na vrh tabele AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, kao i plasman u ABA 2 ligu, pale su u vodu i sada se klub nalazi u ogromnom problemu, po pitanju samog ostanka u životu.

Sezona u najkvalitetnijem srpskom takmičenju počinje za oko mesec i po dana, a Metalac će hitno morati da pronađe trenera, predsednika, igrački kadar, ali i finansije da se sve to isprati.

– Istina je, ekipa je rasformirana i svi su dobili odrešene ruke da biraju sledeći klub – istakao je Ratkovica.

Tokom leta, Metalac je angažovao i neka dobro poznata imena u srpskoj košarci, poput Nemanje Protića, Alekse Čabrila, Filipa Đurana, Mihaila Mušikića, Stefana Lakića i Lazara Stankovića. Pored toga, Valjevce su pojačali i Amerikanci Damarija Frenklin, Keni Daj i Kristijan Bandi.

Koliko znam, klub neće da se gasi, samo neće imati ekipu kakva je bila na okupu s početkom priprema. Metalac će imati novog trenera i igrače, u sada realnim okvirima. I ambicije će biti dosta skromnije nego do utorka – zaključio je doskorašnji trener Metalca i bivši košarkaš Partizana Branislav Ratkovica u razgovoru za Mozzart Sport.

0
6

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter