0
Košarka

FOTO: Starsport

PEŠIĆ PRIZEMAN NAKON TRIJUMFA NAD PORTORIKOM: ‘Nismo toliko dobri kao što izgleda!’

Objavljeno: 17.08.23 u 11:20

‘Zahvaljujemo se na poseti i podršci, to je poseban osećaj kada se igra kod kuće.’

Selektor reprezentacija Srbije je nakon pobede nad Portorikom održao konferenciju za štampu i rekao da je ovo bila dobra prilika da igraju pred domaćom publikom i zahvalio se svima na podršci.

-Dobra prilika da igramo pred našom publikom. Zahvaljujemo se na poseti i podršci, to je poseban osećaj kada se igra kod kuće. Momci su dali sve od sebe u ovom trenutku, želeli su da se predstave onako kako dolikuje reprezentaciji Srbije. – započeo je.

Vrlina velikih majstora i profesionalaca jeste prizemnost i skromnost, a Kari je to pokazao sinoć kada je istakao da treba biti realan i da nisu tako dobri kao što izgleda.

-Treba reći istinu, nismo mi tako dobri kako izgleda, niti je Portoriko toliko loš. Objektivne su okolnosti, imali su težak put, menjali vremenske zone, to nas čeka u Šenženu. Ne treba umanjiti ni pobedi, mada ne bih govorio previše o tome. Bilo je na dosta dobrom nivou, ispunili smo zadatke koje smo tražili u napadu i odbrani. Kada gledamo statistiku koju mi radimo, ne onu zvaničnu koju ostali vide, mi smo jako zadovoljni. – poručio je Pešić.

Naveo da je zadovoljan onim što je video do sada.

-Zadovoljan sam onim što sam video dosad. Neće biti lako, kada krenu zvanične utakmice. Neće biti lako protiv Portorika u grupi, večeras smo bili baš motivisani, igrali smo jako. Radimo da te neke detalje popravljamo u odbrani i napadu. Dobra je bila reakcija cele ekipe. Stalno ponavljam i malo sam dosadan svima, odbrana od tranzicije je ključ svega. Imamo ekipu koja može veoma dobro da trči, čak i visoki igrači. Vidite kada Milutinov “zagrebe“ po celom terenu, kako nosi celu ekipu. Dok je bila visoka koncentracija 20 minuta bilo je dosta dobro. – zaključio je selektor Srbije.

Podsetimo, Srbija je sinoć savladala Portoriko rezultatom 110:75 u okviru priprema za Svetsko prvenstvo koje počinje za malo manje od deset dana. ‘Orlovi’ su se sada uputili u Kinu gde će igrati protiv te selekcije u nedelju i kao generalnu probu će imati duel sa Brazilom.

Ovogodišnji Mundobakset će trajati od 25. avgusta do 10. septembra, a zemlje domaćini su Filipini, Indonezija Japan, Pešićevi i zabranici će biti u grupi sa Portorikom, Kinom i Južnim Sudanom.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter