0
Fudbal

FOTO: Twitter/ FC Bayern München

KEJN PORUČIO: ‘Osećam se spremno!’

Objavljeno: 17.08.23 u 11:40

‘Ako ne igrate dobro u vrhunskom klubu kakav je Bajern, brzo će preispitivati vaš kvalitet.’

Kapiten engleske reprezentacija i novi fudbaler Bajerna, Hari Kejn govorio je o svom transferu, ali i o propuštenoj šansi da osvoje  Super kup Nemačke. Naveo je da se raduje početku Bundeslige.

-Spremni smo da uzvratimo. Kao profesionalac, uvek želite da se iskupite već na sledećoj utakmici za poraz poput ovog na svom stadionu. Radujem se početku Bundeslige. Uzbudljivi dani su iza mene. Uspeo sam da malo upoznam svoje saigrače na treningu. Vreme je bilo savršeno. – započeo je.

Njegov tim prvo kolo igra protiv Verdera, a on je istakao da oseća spremno.

-Osećam se spremno, imao sam dosta treninga i utakmica u poslednje vreme. Ne sa momcima u Bajernu, ali sam završio kompletne pripreme. Naravno da želim da postignem golove već u prvoj utakmici. Ali u mojoj karijeri uspeh tima je uvek bio najvažnija stvar. Nadam se da mogu da pomognem golovima kako bismo pobedili u Bremenu. – poručio je on.

Nekadašnji fudbaler Liverpula i osvajač zlatne lopte 2001. godine, Majkl Oven povodom Kejnovog transfera u nemačkog giganta rekao je da je bolje da je ostao i da nije neki uspeh osvajanje trofeja sa Bajernom. Kejn je povodom toga rekao da svako ima pravo na svoje mišljenje.

-Svako ima svoje mišljenje. Iznad svega je moja odluka da prihvatim novi izazov. Osećam da sam napravio pravi korak kako bih se dalje razvijao i otišao na viši nivo. Bajern Minhen je veliki klub. – jasan je.

Naveo je da ako neko želi da osvoju zlatnu loptu, mora da osvaja titule sa timovima.

-Ako želite da osvojite Zlatnu loptu, morate da osvajate titule sa svojim timovima. Bungesliga, Liga šampiona, Evropsko prvenstvo – ima nekoliko prilika koje mi se pružaju. Moj glavni zadatak je da postižem golove, a to je upravo ono na šta sam trenutno fokusiran. Trenutno ne razmišljam o individualnim nagrada kao što je Zlatna lopta. – zaključio je Hari Kejn.

Podsetimo, Hari Kejn je nakon 14 godina napustio Totenhem i pojačao redove Bajerna, a visina transfera iznosila je 100 miliona evra, a ugovor je potpisao do 2027. godine. Međutim, nije sve išlo glatko, ‘pevci’ su pre ove odbili dve ponude ‘bavaraca’ od 70 i 80 miliona evra.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter