0
Fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DIVAN GEST SRPSKOG ŠAMPIONA: Zvezda uručila donacije manastirima na Kosovu i Metohiji! (FOTO)

Objavljeno: 17.08.23 u 19:20

Sjajan potez beogradskih crveno-belih!

Delegacija Crvene zvezde je kao i prošle godine obišla manastire i ugrožene sredine na Kosovu i Metohiji i uručila im novčane donacije od strane kluba.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

Srpski šampion se povodom posete KiM oglasio putem zvaničnog sajta. 

-Klub već drugu godinu zaredom posećuje srce Srbije – Kosovo i Metohiju, a Crvena zvezda će učiniti sve da to postane i tradicija. Crveno-bela delegacija je obišla Manastir Sveti vrači u Vračevu, Manastir Svete Petke u mestu Ulije kod Leposavića i prisustvovala slavi Manastira Banjska zadužbine kralja Milutina. Potom smo se uputili ka Gračanici, a zatim smo posetili crkve i manastir u Velikoj Hoči, srpskoj enklavi u blizini Orahovca – Crkvu Svetog Stefana, Manastir Svetog Jovana, i Crkvu Svetog Nikole u ovom malom mestu.

Takođe, Zvezdina delegacija je posetila i srpsku enklavu u Orahovcu, a deci poklonila brojne rekvizite i stvari koje su ukrašene grbom njihovog voljenog kluba. Predstavnici Zvezde su se potom uputili ka Manastiru Svetih arhangela u Prizrenu – zadužbini cara Dušana. Potom je obilazak nastavljen dolaskom do Bogoslovije u Prizrenu i Crkve Bogorodice Ljeviške. Poseta je završena uz dogovor da se Crvena zvezda uključi u razvijanje raznih projekata kako Bogoslovije, tako i u isticanju uticaja i značaja Crkve Bogorodice Ljeviške, takođe zadužbine kralja Milutina.

Sledeća destinacija je bio Manastir Dečani sa kojim već duže vremena imamo izuzetno prisne odnose i čvrsto sarađujemo, kako na očuvanju manastira, tako i Srba u tom kraju i pomoći njima. Za kraj smo kao što je to bio slučaj i prethodne godine stigli u Pećku patrijaršiju, sa kojom fondacija “Delije” ima dugogodišnju sjajnu saradnju.

Tokom boravka na Kosovu predstavnici crveno-belih su na svakoj lokaciji koju su posetili naišli na sjajan doček. Domaćini su uz veliku radost isticali da im je pored materijalne pomoći od izuzetnog značaja podrška i energija koju im prenosimo, kako bi se izborili sa svim nedaćama koje su pogodile srpski narod na teritoriji koja je naše vekovno ognjište.

Kosovo je oduvek bilo srce Srbije, mesto gde se nalaze najlepše srpske zadužbine, manastiri, crkve, koji su dokaz vekovnog života našeg naroda na teritoriji Kosova i Metohije. Tradicija je i dan danas uz veru ostala najsnažiniji motiv srpskom narodu da ostane na Kosovu, a Crvena zvezda i ovom prilikom poručuje da će uz njega biti uvek – navodi se na zvaničnom sajtu FK Crvena zvezda. 

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter