0
Fudbal

FOTO: Starsport

BOBAN DEMANTOVAO TVRDNJE O SAUDIJCIMA U LIGI ŠAMPIONA: ‘To su gluposti!’

Objavljeno: 17.08.23 u 12:50

Ovo bi bilo previše.

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske i bivši igrač Milana, Zvonimir Boban oglasio povodom glasina o klubovima iz Saudijske Arabije Ligi šampiona. Boban je trenutno na funkciji direktora za ravoj UEFE, a rekao je da su to gluposti i da o tome nisu ni razgovarali.

-Nema nikakave istine u tome što pišu Italijani. Gluposti. U Ligi šampiona igraće samo klubovi čije su države članovi UEFA i niko drugi. Nismo ni pomislili, a kamoli razgovarali na temu timova iz Saudijske Arabije. – poručio je on.

Podsetimo, italijanski list ‘Korijele delo sport’ je juče objavio da će se od 2025. godine u Ligi šampiona takmičiti i klubovi iz  Saudijske Arabije. Naime, od sezone 2024/25 uvodi se novi sistem najelitnijeg evropskog takmičenja, gde će umesto sadašnjih 32 ućestvovati 36, a timovi iz ove države su navodno dobili zeleno svetlo da budu učesnici od 2025. godine.

-U Ligi šampiona će se povećati broj klubova na 36. Jedno mesto biće dodeljeno Saudijcima, kako bi se afirmisali klubovi kao što su Al Itihad, Al Ahli, Al Nasr i Al Hilal. Veruje se da će oni moći ravnopravno da se nose sa najboljim evropskim ekipama. – naveo je ‘Korijele delo sport’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter