4
Košarka

FOTO: Starsport

ŠOK IZJAVA BIVŠEG ASA PARTIZANA: ‘Čović je prema meni ispao korektan, dok je Vujošević iznosio nebuloze!’ (FOTO)

Objavljeno: 16.08.23 u 18:15

Govorio je i ponudi Zvezde.

Nekadašnji košarkaš Partizana, Đorđe Gagić je za ‘Informer’ pričao o periodu u Partizanu, Vujoševiću Čoviću. On je rekao da mu je predsednik ‘crveno-belih’ nudio da pređe u taj tim, ali da je on odbio.

FOTO: Starsport

-Rekao sam mu „ja ne mogu da obučem crveni dres“, jer ja ne mogu da izađem sutra pred moje prijatelje i da igram protiv njih. Taj momenat Patizana nije samo navijački deo. Ja ne navijam za Partizan, ja Partizan volim, a to je velika razlika! To je razlog zašto nisam mogao nikada da prelomim, iako je i kasnije svako leto postojala ponuda od Zvezde, nisam želeo. – naveo je.

Gagić je trenunto igrač Borca iz Čačka, pa kada je trebao da igra protiv svog bivšeg kluba on kaže da je to bilo pod moranjem.

-Ne mogu, jenostavno to nisam ja. Evo i sada kada sam igrao protiv Partizana u Čačku, uvek mi je nekako osećaj „ako baš mora“. Ali dobro, profesionalci smo, sportisti smo, tamo sam mnogo naučio i bez obzira što smo imali taj deo takvog prvog rastajanja. Jako loše je napravljena i klima i priča o meni – ispričao je Gagić i potom dodao još par rečenica o Čoviću. – dodao je on.

Potom se osvrnuo na Nebojšu Čovića i istakao da je prema njemu ispao korektan i da nije prelazio granice ukusa.

-Nebojša Čović je prema meni ispao korektan i nikada nije prelazio neke granice ukusa, jednostavno je poštovao to što sam mu rekao i hvala mu na tome. I dan danas, bez obzira na sve mogu da kažem da je u tom periodu ispao čovek prema meni. Nije me pritiskao, niti išta slično. – poručio je Đorđe.

FOTO: Starsport

Nakon toga dotakao se svog bivšeg trenera Duška Vujoševića, sa kojim nije u nekim odnosima.

-Prema njemu imam veliko poštovanje, bez obzira šta je i kako bilo i koliko je on stvari zakuvao i više nego što je trebalo. Taj naš odnos je pokvario jer je pričao neke nebuloze po medijima i jer je slušao neke ljude koju su pričali nešto samo da bi se njemu približili, ulizali i dodvorili. Slušao je te budalaštine i onda pričao razne gluposti u javnosti koje nisu imale smisla i zbog toga je mogao da mi napravi problem. Odrastao sam u ovom gradu, ljudi znaju kakav sam i da od toga nema ništa. – jasan je.

– Nismo u kontaktu. Pozdravili smo se nekoliko puta kada smo se videli na utakmici, a ja protiv njega zaista nemam ništa. Vrlo mi je bitno da kažem da nisam kivan na njega. On je jedan od naših najboljih trenera i sutra kada bih moje dete poslao da ga neko oblikuje i vaspita košarkaški i životno, poslao bih ga kod Duleta i to je tako. Ne bih imao niti jednu sekundu razmišljanja. On je zaista čovek koji voli košarku i koji je u njoj 24 časa i pošteno je funkcionisao po pitanju tog dela – ko igra, a ko ne. Ako radiš i trudiš se, igraš dobro, možeš sve. – nastavio je nekadašnji košarkaš Partizana.

FOTO: Starsport

Ali, ipak pamti lepe trenutke i govorio je kako se trudio i da je to Vujošević nagradio i da bi svog sina poslao kod Duleta.

-Ja sam krvario tamo, po osam sati dnevno smo provodili u Pioniru i on je to poštovao. Stvarno sam se trudio i to je jedini razlog zašto sam igrao kod njega. Kada bi Duško video da igrač radi, da želi i da se bori, da daje svoj maksimum, to je uvek ispoštovao i tako je i selektovao ekipu i još jednom ponavljam, mog sina bih sutra poslao kod Duleta. – zaključio je Gagič.

Podsetimo, Đorđe Gagić je bio član čuvene generacije Partizana koja je kao najmlađa ekipa osvojila ABA ligu 2013. godine. Međutim, zbog zaostalih plata, on je u februaru 2015. godine zatražio raskid ugovora, a tada je naišao na osude od strane pristalica ‘crno-belih’, a i samog Vujoševića.

10
9

4 Komentara

  1. Ne znam zasto sada pljuje jadnog, nemocnog i nebitnog Vukosevica a glorifikuje mocnog i vlasti bliskog Covica?!!!! Neki interes?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter