0
Evrokupovi

FOTO: Manchester City @ManCity/ Twitter

SITI PONOVO ISPISAO ISTORIJU – PRVI TROFEJ UEFA SUPERKUPA: Gudelj tragičar, Srbin promašio odlučujući penal! (VIDEO)

Objavljeno: 16.08.23 u 23:19

Pitanje pobednika rešeno je nakon izvođenja jedanaesteraca!

Tačno u 21 čas, na stadionu ‘Jorgos Karaiskakis‘ u Pireju, glavni arbitar Fransoa Leteksje dao je znak za početak odmeravanja snaga osvajača Lige šampiona i Lige Evrope. Pred gotovo 30 hiljada navijača u Atini na teren su istrčali fudbaleri Mančester sitija i Sevilje.

Veliko finale UEFA Superkupa donelo je mnoštvo uzbuđenja, a još jedan prestižni trofej od večeras će krasiti prostorije engleskog tima. Nakon 1:1 u regularnih 90+ minuta meča, klub iz Mančestera slavio je sa 5:4 zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca.

Uprkos dominaciji Sitija u polju, koja je kao po običaju trajala od starta utakmice, španski predstavnik je prvi zatresao protivničku mrežu!

Ederson je bio nemoćan u 25. minutu susreta! Markos Akunja je uputio perfektan centaršut, koji je ispratio Jusuf En Nesiri. Ofanzivac Sevilje je loptu zahvatio glavom i pogodio donji levi ugao.

Dugo se čekalo na promenu rezultata! Siti je uspostavio poptpuno kontrolu lopte, imao je inciijativu, te je bilo samo pitanje vremena kada će poravnati rezultat.

Poverenje trenera Pepa Gvardiole opravdao je mladi reprezentativac Engleske, Kol Palmer. Momak rođen 2002. godine iskoristio je asistenciju Rodrija i odličnom reakcijom u 63. minutu izjednačio na 1:1.

Posle nešto više od 90 minuta igre rezultat je ostao isti, pa je bilo jasno da će pitanje pobednika biti rešeno nakon izvođenja penala. Po ranije utvrđenim pravilima, Superkup se igra bez potencijalnih produžetaka.

U redovima engleskog tima svi su bili precizni sa bele tačke, dok je tragičar Sevilje postao član nacionalnog tima Srbije, Nemanja Gudelj. Defanzivni vezista je pri rezultatu 5:4 za tim sa Etihada pogodio prečku i tako omogućio Sitiju da dođe do prve titule u novoj sezoni, istorijske za ovaj klub.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter