0
Odbojka

FOTO: OSSRB

POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE: Srbija prvi meč igra u petak, evo ko im je rival!

Objavljeno: 16.08.23 u 11:58

Prvenstvo se održava u 4 zemlje.

Evropsko prvenstvo za odbojkašice održava se od 15. avgusta do 3. septembra u Belgiji, Italiji, Nemačkoj i Estoniji. Srbija će na startu turnira igrati u Gentu u grupi A sa Ukrajinom, Slovenijom, Poljskom, Mađarskom i Belgijom.

Prva utakmica naše selekcije na programu je 18. avgusta u petak protiv Ukrajinki (17.00). Posle takmičenja u grupi sledi nokaut faza, gde se u osmini finala Srbija ukršta sa reprezentacijama koje igraju u Dizeldorfu.

Odbojkašice koje predvode Maja Ognjenović i Tijana Bošković brane titulu vicešampiona i uz aktuelne prvakinje Italiju, pobednice Lige nacija Tursku i sve bolju Poljsku glavni su favoriti za odličja.

Borbe za medalje održaće se u Briselu. Selektor naše reprezentacije Đovani Gvideti posle debitovanja u Ligi nacija, kad je propuštena prilika za plasman na finalni turnir, želi da u Belgiji osvoji medalju sa Srbijom.

Prenos prve utakmice je u 17 časova na Prvom programu RTS -a.

Na spisku su:

TEHNIČARI: MAJA OGNJENOVIĆ (EZAČIBAŠI ISTANBUL, TURSKA) BOJANA DRČA (LENJINGRADKA, SANKT PETERBURG).

KOREKTORI: TIJANA BOŠKOVIĆ (EZAČIBAŠI ISTANBUL, TURSKA) I ANA BJELICA (TARGOVIŠTE, RUMUNIJA).

LIBERA: TEODORA PUŠIĆ (RAPID BUKUREŠT, RUMUNIJA) I ALEKSANDRA JEGDIĆ (POTSDAM, NEMAČKA).

BLOKERI: JOVANA STEVANOVIĆ (VERO VOLEJ MILANO, ITALIJA), MINA POPOVIĆ (GALATASARAJ ISTANBUL, TURSKA), MAJA ALEKSIĆ (VALEFOLJA, ITALIJA) I HENA KURTAGIĆ (TENT, OBRENOVAC).

PRIMAČI: BJANKA BUŠA (PTT ANKARA, TURSKA), SARA LOZO (SAITAMA, JAPAN), KATARINA LAZOVIĆ (ČUKUROVA ADANA, TURSKA) I ALEKSANDRA UZELAC (ŽELEZNIČAR, LAJKOVAC).

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter