1
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

MATIĆ PREDSTAVLJEN NA BANOVOM BRDU: ‘Ambicije su izlazak u Evropu!’ (FOTO)

Objavljeno: 16.08.23 u 16:20

‘Obožavam fudbal, ovo je moja starst.’

Danas je kao novi šef stručnog štaba Čukaričkog predstavljen Igor Matić, a ugovor je potpisao do 2025. godine.  Tehnički direktor kluba, Goran Grkinić se zahvalio  Kerkezu i poželeo novom treneru dobrodošlicu i poželeo puno uspeha.

FOTO: Starsport

-Zahvalio bih se bivšem treneru Dušanu Kerkezu na svemu što je postigao: Sa njim smo postigli istorijske rezultate i želim mu sve najbolje. Čast je što je jedan mlad trener došao da bude šef stručnog štaba. Poeželeo bih Matiću dobrodošicu i mnogo  uspeha. Trebaće mu vremena da nametne svoje zahteve igračima. – naveo je on.

FOTO: Starsport

Potom se obratio i Matić i rekao da će da opravda očekivanja.

-Imam veliku obavezu posle ovakvih reči. Želeo bih da se zahvalim ljudima u FSS gde sam imao dobru saradnja u prethodne tri godine. I kada sam odlazio iz Čukaričkog znao sam da ću jednog dana da se vratim. Hvala ljudima iz kluba što su mene izabrali da vodim ekipu. Nadam se da ću da opravdam očekivanja. Spremao sam se sedam godina za ovaj posao. Jedva čekam da krenu utakmice. – započeo je on.

Zatim je govorio o promenama u stručnom štabu.

-Nisam mnogo menjao stručni štab. Slobodan Dinčić i Milan Lešnjak su nova lica u stručnom štabu. Imamo veliki stručni štab, verujem da ćemo da opravdamo očekivanja i ostvarimo ambicije. – dodao je bivši kapiten ‘brđana.’

Govorio je o ambicijama i da mu je ugovor najmanje bitan.

-Meni je ugovor najmanje bitan. Moja ambicija je bila da se vratim u Čukarički i da napravimo velike stvari sa ovim klubom. Nemam mnogo vremena, u petak je IMT. Pratio sam svaku utakmicu Čukaričkog i analizirao. Moje opredeljenje je ofanzivno i pokušaću da ostavim neki pečat u klubu. – istakao je Igor.

FOTO: Starsport

Otkrio je kakav fudbal voli.

-Bolje je da imamo kvalitetne igrače. Treba da vidim koji su igrači koji će da prihvate moje ideje i zahteve. Sve je na njima. Teren je jedino merilo i tu ne može niko nikoga da prevari. Ofanzivno sam opredeljen, ali ne smem da zapostavimo defanzivu. Sa uživanjem sam prihvatio ovaj posao i siguran sam da ćemo to da iznesemo na pravi način. – nastavio je.

Poručio je da obožava fudbal i da je to njegova strast.

-Ambicije su izlazak u Evropu. Obožavam fudbal, ovo je moja starst. Mogu sebi da nametnem pritidak, a to je pritisak pobede. Verujem da će biti uspeha. Voleo bih da sam prošao pripreme sa ekipom, ali u fudbalu ne možeš da biraš momenat. Juče smo se dogovorili za sat vremena. Samo da objasnim. Rekao sam da smo se dogovorili za sat vremena jer sam znao šta hoću. – jasan je bio Matić.

Podsetimo, juče su Čukarički Dušan Kerkez su sporazumno raskinuli saradnju posle istorijske sezone gde je osvojeno treće mesto. Tim sa Banovog brda očekuju kvalifikacije za Ligu Evrope, a protivnik je bolji iz duela Olimpijakos-Genk. Sportski direktor ovog kluba, Vladmiri Matijašević rekao je da ekipa treba da se prodrma i da su ovo normalne stvari.

Nakon smene trenera u Vojvodini i odlaskom Radoslava Bataka, evo nakon tri odigrana kola i druge, ovog puta na iznenađnje svih, Dušan Kerkez.

 

 

 

2
2

1 Komentara

  1. matic igor, fudbalski iskusni strucnjak
    u skladu sa svojim kvalitetima doprinece cukarickom mnogo
    BORICE SE ZA PRVO MESTO
    u plej autu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter