0
Fudbal

FOTO: Youtube/Screenshot

ČEFERIN O ‘BED BLU BOJSIMA’: ‘Koriste fudbalske utakmice za nasilje, oni nisu navijači!’

Objavljeno: 16.08.23 u 14:15

‘Zamislite kakva osoba morate biti da napadnete nekog jer nosi dres drugog kluba’.

Predsednik UEFE, Aleksandar Čeferin, bio je u poseti Grčkoj gde se sastaso sa premijerom te zemlje, Kirijakosom Micotakisom.   Prvi čovek evropske kuće fudbala je govorio o incidentu koji se dogodio prošlog utorka i istakao da su besni jer navijači koriste fudbal za nasilje.

-Tužni smo i besni zbog ovih strašnih stvari koje su se dogodile, zbog ovog besmislenog nasilja. Besni smo jer neki koriste fudbalske utakmice za nasilje. Zamislite kakva osoba morate biti da napadnete nekog jer nosi dres drugog kluba. – naveo je.

Za pristalice zagrebačkog Dinama je rekao oni nisu navijači i da je ovo rak fudbala.

-Ovo je rak fudbala. Ne zovite ih fudbalskim navijačima. Oni nisu navijači. Oni samo koriste fudbal za svoje glupe ideje. Dosta je nasilja. Nasilje i huliganizam nisu problem samo Grčke nego cele Evrope. Moramo iskoreniti taj rak iz društva. – poručio je Čeferin.

Podsetimo, navijači hrvatskog tima, ‘Bed Blu Bojsi’ su prošlog utorka ubili Grka, 29-godišnjeg Mihalisa Kacurisa, prilikom sukoba sa pristalicama AEK-a. UEFA je za tu utakmicu zabranila prisustvo gostiju jer su u bratskim odnosima sa pristlicama Panatinaikosa  i da ne bi došlo do sukoba. Međutim, oni nisu poslušali tu naredbu i dalji epilog svi znate.

Takođe, zbog tog nemilog događaja, duel u Atini nije odigran, ali su sinoć na ‘Maksimiru’ igrali ova dva tima i AEK je dobio rezultatom 2:1. Utakmica u koja je trebala da se igra u Grčkoj na ‘OPAP Areni’ zakazan je za subotu 19. avgust.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter