0
Košarka

FOTO: Starsport

BIVŠI REPREZENTATIVAC GOVORIO O OTKAZIMA IGRAČA PRED SP: ‘Uzaludno je pričati o onima koji nisu tu!’ (FOTO)

Objavljeno: 16.08.23 u 16:50

‘Lepa je stvar što je Bogdan na čelu reprezentacije’.

Nekadašnji reprezentativac Srbije, Stefan Birčvević je za B92 Sport pričao o onome što sledi, a to je Mundobasket. On je takođe prokemntarisao otkaze igrača koji su se desili pred ovu smotru i istakao da je lepše pričati o onima koji su tu.

FOTO: Starsport

-Uzaludno je pričati o igračima koji nisu tu, lepše je pričati o onima koji su tu i koji brane čast reprezentacije i koji će sigurno dati sve od sebe da predstave našu državu u najboljem svetlu. Setimo se 2014. i 2017. godine, koliko je bilo otkaza, pa smo dolazili do finala. Srbija je zemlja košarke i uvek ćemo imati dovoljno igrača, bez obzira ko se odazove. – naveo je on.

Poručio je da je važno koliko če biti timski spremni.

-Važno će biti koliko će timski biti spremni, koliko će se prilagoditi i podrediti timu kao individue. Mislim da to ide u dobrom pravcu i da ćemo biti tim, koji će pokazati da i bez vodećih igrača koji nisu mogli ovog leta da pomognu, može da bude na zapaženom nivou. – jasan je Birčević.

Potom se dotakao novog kapitena, Bogdana Bogdanović.

-Lepa je stvar što je Bogdan na čelu reprezentacije. On je svojim primerom, igrama i svemu onom što je uradio za reprezentaciju, zaslužio da bude kapiten. Siguran sam da će on to sve na najbolji mogući način vratiti. – zaključio je bivši košarkaš Partizana.

Podsetimo, Srbija večeras igra u ‘Štark Areni’ protiv Portorika novu pripremnu utakmicu, a Mundobasket počinje 25. avgusta i trajaće do 10. septembra, ‘Orlovi’ su grupi sa Kinom, Portorikom Južnim Sudanom. Posle današnjeg duela, Pešićev tim igra portiv Kine za četiri dana, a potom kao generalna proba dolazi Brazil 21. avgusta.

Takođe, naš nacionalni tim je odigrao već četiri susreta, gde su dva bila zatvorena za javnost, protiv Poljske BIH, gde su ostvarene pobede. Potom je usledio teži ispit, Akorpolis kup, tu su ‘orlovi’ imali polovičan rezultat, trijumf nad Grčkom i poraz od Italije.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter