0
Košarka

FOTO: Starsport

BIRČEVIĆ O ĐORĐEVIĆU: ‘Da se ja pitam on bi bio večni selektor reprezentacije!’

Objavljeno: 16.08.23 u 14:35

On radi sa takvim entuzijazmom i takvu energiju prenosi, to je fenomenalno.

Nekadašnji reprezentativac Srbije, Stefan Birčvević je za B92 Sport govorio o nacionalnom timu i predstojećem Mundobasketu. Takođe je pričao je i bivšem selektoru ‘orlova’Aleksandar Đorđeviću i istakao da je on trebao da bude većni selektor reprezentacije.

-Meni je žao što Sale i dalje nije selektor, da se ja pitam on bi bio večni selektor reprezentacije. On radi sa takvim entuzijazmom i takvu energiju prenosi, to je fenomenalno. Njemu sigurno neće biti lako, jer znam koliko voli Srbiji i koliko je pravi Srbin i kakav patriotizam oseća. On to profesionalno radi u Kini, ali ja verujem da smo mi bolja reprezentacija od Kine. Neće tu biti problema, iako je Sale selekor. – poručio je bivši košarkaš Partizana.

Potom je prokomentarisao grupu u kojoj se Srbija nalazi.

-Grupa nikada nije bila važna, mi smo završavali i 2014. i 2016. godine kao četvrti u grupi, pa smo dolazili do finala. Važno je da se forma tempira za završnicu takmičenja, kada kreće da se sve odvija na jednu utakmicu i kada vam od jednog dana zavisi sudbina na takmičenju. U grupi imaš pravo na kiks, a posle toga nema. – naveo je on.

Po njegovom mišljenju pripremni period ne mora ništa da znači jer je Svetsko prvenstvo skroz druga slika.

-Ovaj pripremni period ne mora ništa da znači, jednostavno na SP će biti skroz drugačija slika. Videćmo ko se najbolje spremimo, ko je najbolji tim. Amerika sa kakvim god timom da dolazi, ona je favorit, Španci su uvek nezgodni na tim velikim takmičenjima, Francuzi su uvek tu u borbi za medalju. Australija je takođe nezgodna, ima dosta reprezentacija koje mogu da konkurišu za medalju, uz naravno Srbiju. – jasan je Birčević.

Podsetimo, Srbija večeras igra u ‘Štark Areni’ protiv Portorika novu pripremnu utakmicu, a Mundobasket počinje 25. avgusta i trajaće do 10. septembra, ‘Orlovi’ su grupi sa Kinom, Portorikom Južnim Sudanom. Posle današnjeg duela, Pešićev tim igra portiv Kine za četiri dana, a potom kao generalna proba dolazi Brazil 21. avgusta.

Takođe, naš nacionalni tim je odigrao već četiri susreta, gde su dva bila zatvorena za javnost, protiv Poljske BIH, gde su ostvarene pobede. Potom je usledio teži ispit, Akorpolis kup, tu su ‘orlovi’ imali polovičan rezultat, trijumf nad Grčkom i poraz od Italije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter