0
Fudbal

FOTO: Twitter/GNK Dinamo

UEFA UPOZORILA DINAMO: ‘Ako na stadionu bude osoba bez ulaznice ili neprimerenog ponašanja, biće kazani!’

Objavljeno: 15.08.23 u 14:30

Rigorozne mere.

Večeras će od 20 časova na stadionu ‘Maksimir’ snage odmeriti fudbaleri Dinamo Zagreba AEK-a u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona. Pošto je ovaj susret proglašen od visokog rizika, UEFA je izdala naredbu navijačima domaćeg tima, ali će ta pravila važiti i za utakmicu koja se bude igrala u Atini u subotu.

-Ako na stadionu bude osoba bez ulaznice, ako bude zapaljena baklja, ako padne jedna petarda ili ako bude bilo kakvog lošeg ponašanja na terenu ili izvan njega, sve će biti zabeleženo i uslediće odgovarajuća kazna. – poručili su.

Podsetimo, prvi susret ova dva tima trebao je da se igra pre šest dana, ali je odložen zato što su pristalice Dinama u sukobu sa navijačima AEK-a ubili Grka, 29-godišnjeg Mihalisa Kacurisa. Zbog tog nemilog događaja, UEFA je pomerila utakmicu u Atini za 18. ili 19. avgust.

Takođe, evropska kuća fudbala je za tu utakmicu zabranila prisustvo ‘Bed blu bojsa’ jer su u bratskim odnosima sa pristlicama Panatinaikosa  i da ne bi došlo do sukoba. Međutim, gosti nisu poslušali tu naredbu i dalji epilog svi znate.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter