0
Košarka

FOTO: Starsport

DA LI JE PEŠIĆ KRIV ZBOG OTKAZA U NACIONALNOM TIMU?: Da li su stvarno povrede u pitanju ili nešto drugo!?

Objavljeno: 15.08.23 u 08:55

Koliko mogu ‘orlovi’ na SP-u?

Selektro reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić suočava se sa ozbiljnim problema pred predstojeći Mundobasket. Naime, popularni  Kari je imao glavobolju oko sastavljanja spiska za najveću svetsku smotru, pošto u startu nije mogao da računa na Jokića, Kalinića, Micića, Jaramaza, Pokuševskog. 

Orlovi’ su nakon prozivke odradili pripreme, a protivnici su bili prvo Poljska BIH, tu su ostvarene dve pobede, a ti susreti su bili zatvorenog tipa. Potom su se izabrnici Svetislava Pešića uputili u Grčku, gde su igrali Akropolis kup, a tamo su imali polovičan učinak, pobeda nad ‘helenima’ i poraz od Italije. 

Nakon ovih susreta, dogodio se novi otkaz, a to je Nemanja Nedović. As Crvene zvezde je kao razlog naveo lošu formu, ali i poziciju koja mu nedogovara, a koju mu je Pešić dodelio. Što se može zaključiti da je jedini Nedović kroz redove rekao u čemu je problem. Nakon njega, Smailagić je otpao sigurno, pošto imao virus, kako javljaju iz Partizana.

Naravno, bilo je i ranije ponekih otkaza, ali do sada je najviše. Sada se postavlja pitanje, da je tu još uvek Aleksandar Đorđević, da li bi opet bilo ovoliko? Naravno, ne zna se, ali iz prakse se zna, ne. Bilo kako bilo, Srbija nije ostavila loš utisak nakon pripremnih mečeva, naprotiv.

Međutim, Svetsko prvenstvo je druga stvar, teži protivnici, a i potreban je duži roster kako bi se odmarali bitni igrači kada je to najpotrebnije. Nažalost, klupa Svetislava Pešića je sve kraća, a vremena sve manje. Podsetimo, Mundobasket startuje 25. avgusta i trajaće do 10. septembra, a zemlje domaćini su Japan, Filipini Indonezija. 

Srbija se nalazi u grupi sa Južnim Sudanom, PortorikomKinom. Karijeve pulene očekuje očekuje duel sa protivnikom iz Grupe, Portorikom, a meč je na programu 16. avgusta, zatim četiri dana kasnije protiv Kine i kao generalna proba dolazi Brazil 21. avgusta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter